• Ma debütál a Berlinalén Dario Argento új filmje, a Dark Glasses 
  • Megvakított prostituált hősnő egy kínai fiúval nyomoz bántalmazója után
  • Mozipremier február 24-én

Bár régi fénye némiképp megkopott az ezredforduló után, ráadásul a 2012-es Dracula 3D óta nem jelentkezett filmmel, nyolcvanegy éves korában újra rendez Dario Argento. A Sóhajok, a Mélyvörös, a Tenebre, a Pokol, a Kristálytollú madár és az Opera legendás olasz rendezőjének Dark Glasses (Occhiali Neri) című gialloja a Berlinalén debütál ma, mozikba pedig február 24-én érkezik a film (magyar premierdátumot egyelőre nem hirdettek).

mv5bn2q3mddhntctotixns00zjbjlwjhztitowqwztdjmmuzmdg1xkeyxkfqcfgdeqxvymziwndy4ndiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A történet szerint egy bántalmazó kering Róma utcáin. Miután kiszemelt áldozata, egy prostituált csodás módon megmenekül, bár megvakul a támadás során, Chin, a kínai fiú segítségével ered a sorozatgyilkos után. Főszerepben Ilenia Pastorelli (Jeeg robot vagyok), Andrea Zhang és Asia Argento (Holtak földje). A forgatókönyvet a Dario Argento és a szintén neves Franco Ferrini (Jelenség, DémonokVolt egyszer egy Amerika) írták.

Alább láthatjátok a film frissen kiadott előzetesét, amiben természetesen felbukkannak a tipikus argentos stílusjegyek. Ti várjátok már a premiert?