Úgy látszik a leépítésekről szóló tegnapi pletykák nem voltak légből kapottak, ugyanis a Microsoft, miután a legutóbbi gazdasági negyedévében 11 százalékos bevételcsökkenést könyvelt el, azonnali jelleggel elbocsátott 1400 embert, és az elkövetkezendő 18 hónapban további 3600 dolgozót tesz lapátra.

Azzal, hogy a munkások a fejlesztési-, marketing-, értékesítési-, pénzügyi-, jogi-, emberi erőforrás- és IT-részlegről távoznak, a cég fenntartási költsége 1,5 milliárd dollárral csökken, a kiadásaik pedig 700 millióval. De nem csak rossz hírekről hallani, ugyanis tavaly november és december között nagyjából 6 millió Xbox 360 konzolt értékesítettek, így a masinát gyártó részleg 3,5 százalékos növekedést jelzett, tehát őket várhatóan nem érinti a leépítés.

„Habár nem vagyunk immúnisak a jelenlegi pénzügyi helyzetre, én bízom a termékeink minőségében és a hozzálássunk sikerességében. Továbbra is megpróbáljuk a kiadásainkat megfelelően kézben tartani, és olyan hosszú távú lehetőségekbe befektetni, amik a vásárlóinknak és a befektetőinknek is értékekkel szolgálnak, hogy így egy még erősebb céggé váljunk.” -- Steve Ballmer.