Újfent arról kell beszámolnunk, hogy egy nagy cég elbocsátotta a dolgozói egy részét. A leépítést ezúttal a Sega of America hajtotta végre, amely körülbelül harminc munkatársát tette lapátra. A lépés, talán már kitalálható, a rossz gazdasági helyzet következtében történt, és hogy vállalat biztosítani tudja a hosszú távú működését.

A Sega ezzel beállt azon cégek sorába, amelyek a recesszió következtében költségcsökkentésre kényszerültek, és úgy hírlik, hogy a Madden-szériáért felelős Tiburon is elbocsátásoknak néz elébe, míg az elemzők szerint a Microsoft még idén egy újabb nagy leépítést jelenthet be, melynek során 6-8000 ember kerülhet az utcára.

Az Electronic Arts, mint tegnap kiderült, nem a Mythicet nyirbálja meg, de ez nem jelenti azt, hogy leálltak volna a költségcsökkentő hadműveletükkel, ugyanis úgy hallottunk, hogy a Tiburon van soron, bár ezt sem a kiadócég, sem a fejlesztők nem erősítették meg. Ami pedig a Microsoftot illeti, ott sem tudunk semmi konkrétumot, azonban a különböző elemzők egybehangzó véleménye szerint a szoftveróriás a legutóbbi gazdasági évében nyújtott rossz teljesítménye után (a becslések szerint 3 százalékkal csökkentek a szoftvereladások, míg tízzel a teljes bevétel) minden bizonnyal még több embert tesz munkanélkülivé.

Természetesen amint érkezik valamilyen fejlemény a Microsofttal vagy a Tiburonnal kapcsolatban, azonnal értesítünk titeket.



Friss: Az EA ma megerősítette, hogy a Madden NFL- Tiger Woods- és NCAA Football-sorozatokért felelős EA Tiburon valóban elbocsátotta néhány munkatársát, azonban pontos adatokat még nem tudunk, bár volt miből leépíteni, hiszen a floridai stúdiónál több mint 650-en dolgoztak.