Egy ideig "régi vágású lövöldéknek" hívtuk azokat a modern FPS-eket, melyek a '90-es évek szellemét kívánták megidézni játékmenet (és sok esetben látvány) terén, ám mostanra már hazánkban is elterjedt a "boomer shooter" kifejezés, ami idén januárban konkrétan önálló műfajjá is vált Steamen. Ez utóbbi fejlemény elég jól mutatja, hogy milyen sok indie stúdió invitálta már múltidézésre a belső nézetű akciójátékok szerelmeseit (ehhez kapcsolódóan Zoo_Lee is csinált egy remek összeállítást tavaly), az egyre bővülő kalapba pedig egy újabb név is bekerült nemrég. A frissen bejelentett Gravelord felett bábáskodó Fatbot Games ugyanis minden olyan rublikát kipipált, ami a retro henteléshez szükséges, erről ti magatok is meggyőződhettek az alant található előzetes segítségével.

A jól láthatóan cel shading látványvilággal (á la Borderlands-széria) megáldott húsdarálóban egy nem túl okos, ellenben nagyon is erős sírásó, Queedo felett vehetjük át az irányítást, aki megbízható ásója, Total Uber Shovel segítségével igyekszik rendet tenni a rosszarcúak között – persze a művelethez jó néhány lőfegyver is hozzájárul, amiket ráadásul fejleszteni is tudunk. A hangulat nekem leginkább a több mint 20 esztendős Painkillert juttatta az eszembe, míg a pályák kialakítása láttán a Quake ugrott be elsőként, szóval előreláthatólag egy valódi aranybányába vethetik bele magukat a műfaj kedvelői – pláne, hogy a protagonistát leginkább Duke Nukemhez hasonlították a szakik a velős egysorosok miatt. 

A Fatbot Games a fejleszthető flinták mellett a különféle bónuszokat biztosító tarot kártyák rendszerével igyekszik feldobni kicsit a jól ismert receptet, maga a történet pedig képregényeket idéző átvezetők segítségével fog kibontakozni előttünk – a maximalisták egyébként tényleges képregény lapokat is gyűjthetnek, ha kíváncsiak a lore-ra. Ha mindez esetleg nem lenne elég ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, még egy beépített pályaszerkesztővel is kedveskednek nekünk az alkotók, ami lényegében garantálja, hogy nem jár le egyhamar a program szavatossága. A kizárólag PC-re érkező Gravelord sajnos nem kapott még megjelenési dátumot, Steamen azonban már most kívánságlistára tehető, szóval ne habozzatok meglátogatni a Valve digitális áruházát.