• A M:I 3 életveszélyes mutatványai láttán a Paramount megszakította a kapcsolatot Tom Cruise-szal
  • A Trópusi vihar elsöprő sikere láttán azonban mégis folytatták a kémfilmes szériát
  • 2023. július 13-án debütál a M:I Leszámolás első, majd 2024-ben a második része

Tom Cruise vakmerősége hatvan évesen sem lankad. Az amerikai színész az űrbe készül, hogy új filmjének grandiózus fináléját egy nemzetközi űrállomáson rögzítse. Ám még előtte mozikba kerül vélelmezett kémfilmes hattyúdala, a Mission: Impossible: Leszámolás két epizódja, amik során ismét hajmeresztő mutatványokkal készül. Kevesen tudják azonban, hogy Cruise karrierje ketté is törhetett volna extremitások iránti túlzott vonzódása miatt. Tizenhat éve a M:I 3-ban olyan kockázatos kaszkadőrmutatványokat végzett, amik a gyártó Paramount stúdió ítélete szerint már a produkció elkészültét is veszélyeztették. Mivel Hollywoodban nem szokás személyesen rossz hírt közölni, Cruise a stúdió Wall Street Journal hasábjain megjelent közleményéből értesült, hogy „kreatív öngyilkossági kísérletei” miatt megszakítják vele a kapcsolatot.

Cruise a rossz emlékű elválás után az MGM-nél aratott korszakos sikert. A Trópusi viharban annyira meggyőzőnek ítélték alakítását, hogy a Paramount visszacsábította magához a színészt, és rögtön elkészítették vele a M:I következő részét, amiben a főhős a Burdzs Kalifa felhőkarcoló tetején mászkált („utánpótlás” gyanánt már ott volt vele Jeremy Renner is), hogy aztán a mozinézők 700 millió dolláros bevétellel jutalmazzák a filmet. Ami Tom Cruise hozzáállását illeti, egyszer frappáns választ adott az életveszélyes akciójelenetek motivációját és belső félelemérzetét firtató kérdésre. „Gene Kellytől megkérdezték egyszer is, miért táncol?” – zárta rövidre a dolgot, áll a filmjeit hazánkban forgalmazó cég közleményében.

tomcruise-scaled.jpg
(Tom Cruise. A kép forrása: Best FM)

MISSION: IMPOSSIBLE LESZÁMOLÁS 1-2. RÉSZ

A Christopher McQuarrie (rendező: Jack Reacher, forgatókönyv: Közönséges bűnözők) gondozásában készült filmek történetéről nem sokat árul el az első rész alább látható előzetese. Hősünk feltehetően egyedül marad igazságával a sok szálon és több helyszínen futó cselekmény során.

Tom Cruise mellett Pom Klementieff (Bosszúállók: Végtelen háború), Vanessa Kirby (Pieces of a Woman), Hayley Atwell (A Hangya), Rebecca Ferguson (Álom doktorDűne) és Simon Pegg (Haláli hullák hajnala) is feltűnik a két rész során. A tervek szerint 2023. július 13-án debütál az első, majd 2024-ben érkezik a második felvonás.