A Nintendo hordozható konzolja szép rajtot vett, vele együtt nyitócíme, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild úgyszintén. No persze nem minden játék és mese, gondolom hallottatok már a gonoszról, a csúf makacs rajtproblémákról, ezek egyike az a rejtély, ami a Digital Foundry számára is meglepő volt: egyes játékoknál látszólag teljesen véletlenszerű helyeken és időközönként leesett a képfrissítés, érzékelhető akadást okozva.

Ha neked is hasonló gondjaid lennének, akkor lehet, hogy most megoldást nyújthat a NintendoLife felfedezése, miszerint a problémák elsősorban akkor fordulnak elő, ha engedélyezve van a WiFi “autoconnect” opció. Vagyis ha a készülék nem talál hálózatot, periodikusan újra próbálkozik, amivel alapesetben nem is lenne baj, a háttérben, észrevétlenül kell(ene) zajlania. De ha hihetünk a jelentésnek, akkor folyamat a processzort eléggé megterheli ahhoz, hogy elég ciklust veszítsen a kísérletezéssel, ennek meg a képfrissítés issza meg a levét.

A problémát véglegesen orvosló frissítésig nincs más dolgod mint lekapcsolni az “autoconnect” opciót, ha hasonló gondjaid vannak, ha meg mégsem jönne be, legalább egyszerű volt, egy próbát megér.

nintendo-switch-hd.jpg