Táncolj sztárokkal és Dave Perryvel ingyér'...Múlt héten még az eredeti Audition! néven harangoztam be ezt a játékot, azóta azonban tisztázódott: Amerikában, és feltehetőleg Európában is az egyértelműbb DANCE! Online címen fog futni a projekt, melynek kiadója a nyugati térfélen az Acclaim lesz. Ez nem meglepő, hiszen a projekt mögött, rendezői minőségben a jó Dave Perry áll, aki ugyebár nemcsak a koreaiak, hanem az Acclaim tanácsadója és segítője is. Épp ezért immár az amerikai kiadó frissen létrehozott oldalán lehet jelentkezni a cucc kipróbálására – itt azért az is kiderül, hogy egy „nyugatiasabb” megjelenést kapott a cucc, azaz a karakterek immár nem mandulaszemű, erősen mangás figurák.

Még érdekesebb, hogy a játékban a lemezkiadók is fantáziát látnak. Elsőként nem kisebb név, mint a Warner Music Group írt alá szerződést, melynek értelmében a WMG sztárjainak nótáira rophatjuk a táncot a virtuális parketten, többek között az AC/DC, Jewel, Sugar Ray és a Red Hot Chili Peppers is megtalálható lesz a zenei kínálatban. Ehhez csatlakozott az Atlantic Records is, amely nemcsak hozzáadta a listához Cupid slágerét, a Cupid Shuffle című számot (amely, mint a lent befűzött videóban is látható, már az egész világot megőrjítette), hanem az afroamerikai zenész maga is megjelenik a játékban, így akár egy párbajra is kihívhatjuk - a saját zenéjére. A bejelentés szerint hamarosan újabb előadók készítik el saját avatarjaikat, és bejelentett időpontban rendelkezésre állnak majd, hogy táncoljanak és beszélgessenek rajongóikkal.

Természetesen a marketinggépezet is teljes gőzzel beindult. A játékban megvásárolható cuccok között a művészekhez tartozó ruházat, felszerelés is megtalálható lesz, sőt autogramos holmikat is vehetünk majd, és valószínűleg itt is megjelennek majd az egyedivé tett „dance pad”-ek. A WMG „dalcsomagokat” is kínál majd, melyek katalógusuk újabb nótáit tartalmazzák. Az ingyenességnek azért ára van, a mostanság terjedőben lévő megoldás szerint az IGA Worldwide által szervezett hirdetésekkel lesz kitapétázva a dizsi, de ennyit csak elviselünk...

Táncolj, világ!