Amennyire várták a rajongók a Silent Hill 2 korábban csak pletyka szintjén létező felújítását, olyannyira nagy most a pesszimizmus a Bloober Team Unreal Engine 4 segítségével készülő remake-je körül, az időközben érkezett mozgóképes anyagok ugyanis nem igazán győzték meg a Konami klasszikusának kedvelőit. Első körben ugyebár a harcrendszert bemutató előzetes miatt érte negatív kritika a fejlesztőket, mondván, hogy a trailer egyáltalán nem tükrözi az eredeti produkció hangvételét, bár ezzel kapcsolatban gyorsan leszögezte a brigád, hogy nem ők feleltek érte, maga a játék pedig sokkal közelebb áll majd az alapműhöz.

Ezt követően a jelentősen átdolgozott női karakterek (Angela és Maria) miatt is felerősödött picit a népharag, jelenleg tehát ott tartunk, hogy vészesen közeledik az október 8-i megjelenés, a játékosok egy része azonban továbbra sem érzi úgy, hogy megéri kinyitni a pénztárcát a Silent Hill 2 miatt. Legutóbb maga a pszichológiai horror producere, Piotr Babieno igyekezett meggyőzni a szkeptikusokat arról, hogy lehetőség szerint adjanak egy esélyt a csapatnak, nemrég pedig egy újabb kedvcsináló is befutott, ami talán képes lesz lángra lobbantani a hype-ot.

A nevéből adódóan a vidámnak éppenséggel nem nevezhető történetre koncentrál a fent látható előzetes, bemutatva azokat a karaktereket, akikkel James összefut a címadó városkában. A halott(nak hitt) feleségét kereső főszereplő kálváriája persze ismerős lesz azoknak, akik játszottak a Konami klasszikusával, maga a trailer mindenesetre rendkívül hangulatosra sikeredett, a főbb szereplők pedig mintha jobban néznének ki, mint a legutóbbi videó(k)ban – persze megeshet, hogy csak nekem kéne már új szemüveg. Már csak néhány hét, és kiderül, képes lesz-e szintet lépni a Bloober Team az eddigi tisztes iparosmunkáihoz képest (az első Layers of Fear ugyan remek volt a maga műfajában, de a The Medium nem igazán esik bele a letehetetlen kategóriába), vagy csak egy közepes felújítást kapunk – a legutóbbi Silent Hillekhez képest mondjuk az is előrelépés lenne, nemde?