Amennyire várták a rajongók a Silent Hill 2 korábban csak pletyka szintjén létező felújítását, olyannyira nagy most a pesszimizmus a Bloober Team Unreal Engine segítségével készülő remake-je körül, az időközben érkezett mozgóképes anyagok ugyanis nem igazán győzték meg a Konami klasszikusának kedvelőit. Első körben ugyebár a harcrendszert bemutató előzetes miatt érte negatív kritika a fejlesztőket, mondván, hogy a trailer egyáltalán nem tükrözi az eredeti produkció hangvételét, bár ezzel kapcsolatban gyorsan leszögezte a brigád, hogy nem ők feleltek érte, maga a játék pedig sokkal közelebb áll majd az alapműhöz. Ezt követően a jelentősen átdolgozott női karakterek (Angela és Maria) miatt is felerősödött picit a népharag, jelenleg tehát ott tartunk, hogy vészesen közeledik az október 8-i megjelenés, a játékosok egy része azonban továbbra sincs meggyőződve arról, hogy megéri kinyitni a pénztárcát a Silent Hill 2 miatt.

sh2-remake-bloober-team.jpg

Ennek kapcsán a pszichológiai horror producere, Piotr Babieno is megszólalt nemrég, aki a Rolling Stone-nak beszélt arról, hogy a csapat szavak helyett inkább tettekkel kívánja meggyőzni a kételkedőket. „Arról álmodoztam, hogy a játékosok bíznak bennünk, de rájöttem, hogy a bizalmat tettekkel, nem pedig szavakkal kell kiérdemelni. Ezért van az, hogy nem nyilatkozunk [a játék konkrétumairól] és nem keltünk reményeket. A munkánkkal szeretnénk megmutatni az ambícióinkat, így nem kérhetünk mást, mint hogy adjatok nekünk egy esélyt” – nyilatkozta a fejlesztő, miután megköszönte a rengeteg visszajelzést.

A producer ezután arra is kitért, hogy lesznek olyan változtatások, amik meglephetik a Silent Hill 2 rajongóit (nem a sztori terén, az az ígéretek szerint marad a régi!), ugyanakkor bízik abban, hogy miután az emberek kipróbálták a játékot, meg fogják érteni, miért volt szükség a módosításokra. Október 8-án kiderül, hogy mi mindenben különbözik a remake az eredetitől (már a perspektíván túlmenően), addig pedig mi is csak annyit tudunk mondani, hogy mindenki próbáljon meg egy picikét optimistább lenni – már csak azért is, mert a The Short Message-et leszámatva nem mostanában kaptunk Silent Hillt.