• 2022. június 22-én debütál Jordan Peele Nope című horrorja
  • Főszerepben Daniel Kaluuya (Fekete PárducJudas and the Black Messiah)
  • Megérkezett az első előzetes

Jordan Peele (Tűnj el!Mi) szereti a rejtélyes történeteket, társadalmi és feketéket érintő kérdéseket, illetve az előzetesekben minél kevésbé leplezni új filmjeinek cselekményét. Ennek megfelelően Nem (Nope) című friss rendezésének Super Bowl alkalmából közzétett traileréből sem derül ki túl sok részlet. A mű misztikus hangulatát viszont ügyesen megidézi a rövid ajánló és az alapkoncepcióról is megtudunk valamennyit.

Egy afroamerikaiak üzemeltette lófarmon járunk, aminek reklámot forgat a főhős. Elmondása szerint annak a fekete férfinek a leszármazottja, aki Eadweard Muybridge 1878-as forradalmi jelentőségű, mozgóképet imitáló fotósorozatán látható. A Peele-re jellemző könnyed, zenés nyitány után azonban horrorisztikus történet kerekedik, a történtekre pedig hőseink nem találják a választ. Alább láthatjátok az erős szimbólumoktól hemzsegő előzetest.

2022. június 22-én debütál a film a mozikban. Főszerepben Steven Yeun (MinariOkja), Keke Palmer (A Wall Street pillangói) és Daniel Kaluuya. Utóbbi játszotta Peele első filmjének főszerepét, majd feltűnt a Fekete Párducban és a tavalyi év egyik sikerfilmjében, a Judas and the Black Messiah-ban is.

nope-movie-poster.jpeg
(A kép forrása: Film School Rejects)