A Deadpool & Rozsomák hasít, mint a vadkan, ezen a héten valószínűleg megugorja az 1 milliárd dolláros bevételi álomhatárt, a kritikusok elismerik, a rajongók szeretik, és az egyetemes konszenzus szerint is az utóbbi évek legjobb Marvel-filmje lett Ryan Reynolds és Hugh Jackman várva várt közös csapatása. Mivel az alkotás lassan három hete fut a mozikban, és még az előzetes becsléseknél is nagyobb sikert aratott, szép lassacskán előkerül a kérdés, hogy mi a helyzet a folytatással – hiszen az enyhén szólva is kedvező fogadtatás alanyi jogon megindokolná egy negyedik rész elkészülését. Ám a nagyszájú zsoldost megformáló színész szerint nem feltétlenül kell tovább szőni Deadpool történetét, hiszen az a harmadik résszel kerek lezárást kapott.

Reynolds és Shawn Levy a Collidernek beszélt arról, hogy siker ide vagy oda, könnyen lehet, hogy a Deadpool & Rozsomák volt Wade Wilson utolsó fellépése:

Ezt a filmet egy saját lábán megálló történetnek szántuk, nem pedig egy következő film reklámjának. Semmi ilyesmi vagy hasonló célunk nem volt vele. És álláspontom szerint én ebben nagy örömömet lelem, hogy egy ilyen filmet hozhatok tető alá. De őszintén szólva jelenleg halvány lila gőzöm sincs, hogy valaha is újra felöltöm-e Deadpool jelmezét – azért remélem, hogy felöltöm -, szóval nem tudom. Egyelőre az van, hogy kicsit hagyjuk lógva a dolgot, nézzük meg, mit hoz a jövő” – mondta a sztár.

deadpool-3-trailer-wolverine.jpg

Levy egyébként elárulta, hogy sem a Marvel Studios, sem pedig a Disney nem gyakorolt nyomást rájuk a forgatás során, és a folytatással kapcsolatban is békén hagyták őket: „Sokan kérdezték tőlem, hogy ’ösztökéltek-e arra, hogy megalapozz a folytatásnak vagy valaminek a következő Bosszúállókban’. De tényleg, becsületükre váljék sem a Disney, sem a Marvel soha nem kért minket arra, hogy bármi mást is kiszolgáljunk ezzel a filmmel azon kívül, hogy egy saját lábán megálló, szórakoztató történetet elmeséljünk. Ezt az ő támogatásukkal meg is tudtuk valósítani. Szóval meglátjuk, mit hoz a jövő” – fejtette ki a rendező.

A Deadpool & Rozsomák cselekménye persze előrevetít egy-két olyan dolgot, melyek fontos szerepet játszhatnak majd a következő két Bosszúállók-filmben, az Ítéletnapban és a Titkos háborúban, de az még odébb van egy kicsit. Ki tudja, talán Deadpoolt sem most láttuk utoljára.