A Végtelen Saga lezárásához hasonlóan a Marvel Studios a multiverzumos vonalra is két Bosszúállok-filmmel fog pontot tenni. Az első, most épp cím nélküli felvonás, a Bosszúállok 5 (korábban A Kang-dinasztia) 2026-ban érkezik, a második, Titkos háború pedig egy évvel később, 2027-ben jön, már amennyiben minden a tervek szerint halad. A két alkotás, csakúgy, mint a Végtelen háború és a Végjáték egy nagy történetben fogja majd össze az MCU elmúlt éveinek szuperhőseit, de Kevin Feige szerint nem minden hős kap majd helyet a grandiózus fináléban.

A stúdióvezetőnek egy friss interjúban tették fel a kérdést, hogy a soron következő Bosszúállok-filmekben feltűnik-e mindenki, akivel a Multiverzum Saga kezdete óta találkoztunk. „Én ritkán beszélek végletekben, ugyebár. Van az az elképzelés, hogy soha többé nem látunk valakit újra. Aztán ott van Tim Blake Nelson az egyik jövőre érkező filmben, ugye? Szóval soha nem jelentenék ki ilyen végletesen dolgokat” – válaszolta Feige. Az általa említett Tim Blake Nelson ugye már feltűnt 2008-ban, A hihetetlen Hulkban, és a 2025 februárjában debütáló Amerika Kapitány: Szép új világban vissza fog térni, ahogy Liv Tyler is, Bruce Banner egykori szerelmének, Betty Ross-nak a szerepében.

wallpapersdencomavengers-secret-wars-5k-marvel-poster5120x2880.jpg

Persze Feige sem vak, jól látja, hogy az elmúlt három évben rendesen megszaladt a Marvel Moziverzum, és annyi különböző szuperhős, sidekick, és egyéb fontos karakter kapott bennük helyet, hogy értelemszerűen nem mindegyikük fog majd szerepelni a Bosszúállok következő két részében.

Az az igazság, hogy egy történetet fogunk elmesélni ezekben a filmekben, és nem lesz bennük hely 100 000 karakterek. Szóval döntéseket kell hozni, ez biztos. De ez nem jelenti azt, hogy valakivel soha ne találkoznánk többé” – fogalmazott a producer.

Egyébként a hétvégén indul az idei San Diego Comic-Con, ahol a Marvel paneljénél több mint valószínű, hogy kiderül majd egy-két friss és érdekes infó a Bosszúállók-filmekkel kapcsolatban is.