Robert Downey Jr. Vasembere és Chris Evans Amerika Kapitánya a legkedveltebb MCU-s szuperhősök között foglal helyet, népszerűségük pedig nem csupán a sok éven és filmen át ügyesen építgetett karakterívüknek, hanem az őket megszemélyesítő színészeknek is köszönhető, akik nemegyszer konkrétan a hátukon cipelték a franchise-t, és fontos szerepet vállaltak abban, hogy a Marvel Moziverzum minden idők egyik legjövedelmezőbb brandjévé váljon. Downey 11, Evans pedig 8 esztendőn keresztül hordta a hősgúnyát (ez előbbi esetében 10, míg utóbbi esetében összesen 11 filmet jelent), ám a Bosszúállók: Végjáték után már egyikük sem kívánt többet visszatérni, így a Végtelen Saga zárófejezetében az ő karaktereik történetének a végére is pontot tettek. Egy ideig mindkét színész kötötte az ebet a karóhoz, azonban nemrég több olyan pletyka is felmerült, hogy Downey szívesen tiszteletét tenné ismét az MCU-ban, és Evans sem szűkölködött a feltételes móddal.

Kevin Feige DiscussingFilmnek tett nyilatkozatában elmondta, hogy bizony mindkét karakter visszahozatalára megvan az esély, és arról is beszélt, hogy milyen módon lehetne megvalósítani a dolgot. Mindezt pedig Hugh Jackman Rozsomákjával hozta összefüggésbe: a színész 7 év után csatolta fel újra az ikonikus adamantium karmokat annak ellenére, hogy a karakter sztorija a 2017-es Loganben tökéletes lezárást kapott, ráadásul a film végén meg is halt, ami eleve problémássá tette a népszerű mutáns visszatérését. Persze Hollywoodon nem múlik, ott az égvilágon bárkit fel tudnak támasztani, ha akarnak, mint tették azt többek közt Rozsomákkal – és mivel a Marvel Studios most épp a Multiverzum Sagát építgeti, könnyen meg tudták oldani a dolgot Rozsomák egyik, párhuzamos világbeli variánsával.

main-qimg-bf32ff2424b20646631fa284d3cd7309.jpg

Ez az egész kulcsa, nem igaz? Hogyan csinálod mindezt úgy, hogy megtartod mindazt, ami korábban történt? Mi pedig az utóbbi több mint két évet pontosan ennek a kiötlésével töltöttük Rozsomák kapcsán” – magyarázta a producer. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a rajongók egy része eléggé szkeptikus volt Jackman újabb szereplésével kapcsolatban, mivel úgy gondolták, ez semmissé teszi a Logan történéseit, és feleslegesen megbolygatja a karakter epikus, egyben végtelenül szomorú és megható utolsó kalandját. Nos, mint kiderült hiába aggódtunk, a hős visszatérését kitörően fogadták a kritikusok (mi is dicsértük), Feige pedig hozzátette, hogy a jövőben bevett gyakorlat lehet, hogy más színészeket és karaktereket – köztük Downey-t és Evanst – ugyanezzel a móddal hoznak vissza.

Szóval mi következik most? Nos, meglátjuk. Jelenleg most büszkék vagyunk arra, hogy – legalábbis szerintem – jól kitaláltuk, hogyan lehetne ezt Rozsomák esetében megvalósítani. Szerintem Hugh feltűnése és címszerepe a Deadpool & Rozsomákban jól mutatja, hogy másokat is vissza lehet hozni, ha alaposan odafigyelünk rá.

A MCU következő nagy dobása, a Deadpool & Rozsomák július 25-én, azaz holnap érkezik a mozikba, továbbá a hétvégén megrendezésre kerülő San Diego Comic-Conon valószínűleg rengeteg hírt fogunk kapni a Marvel Moziverzum jövőjével kapcsolatban.