Túlzás nélkül kijelenthető, hogy az MCU-t még az ág is húzza, hiszen nem elég, hogy az elmúlt években készült filmek és sorozatok zöme bukásnak bizonyult (az ingadozó minőség miatt mondjuk ez érthető), de még a soron következő Bosszúállók felvonás sem nagyon akar összeállni. Az opusz korábban A Kang-dinasztia alcímet viselte, a Jonathan Majors ügyében hozott ítélet után azonban kispadra került a gondosan építgetett gonosztevő, ráadásul az eredetileg kinézett rendező, Deston Daniel Cretton (Shang Chi és a Tíz Gyűrű Legendája) is kilépett a projektből.

Ezt követően aztán írói fronton is történt némi változás (ez mondjuk pont jó dolog, hiszen a Loki alkotója került a projekt élére), a lehetséges rendező kapcsán pedig a jelenleg a Deadpool & Rozsomák miatt reflektorfénybe került Shawn Levy neve is felmerült, bár ez a lehetőség azóta lekerült az asztalról. Mivel az idő fogy, a Marvel Studiosnak értelemszerűen muszáj megtalálnia a legjobb embert a posztra, ám könnyen lehet, hogy végül ketten is beleülhetnek abba a bizonyos székbe, a The Hollywood Reporter jelentése alapján ugyanis valódi veteránok dirigálhatják az össznépi (állítólag több mint 60 karaktert kapunk) randalírozást.

bosszuallok-disney-film-marvel-mcu-russo-fiverek.jpg

A kép forrása: IGN

Az említett portál ugyanis úgy értesült, hogy nem más, mint Joe és Anthony Russo folytat megbeszéléseket a Bosszúállók 5. és 6. részének rendezésével kapcsolatban, ennél jobb hírt pedig nemigen kaphattak volna a filmes univerzum rajongói. A páros nem csupán a szóban forgó franchise legutóbbi két felvonását (Végtelen háború, Végjáték) hozta tető alá, de emellett az Amerika Kapitány: A tél katonáját (ezt sokan máig a legjobb MCU mozinak tartják) és az Amerika Kapitány: Polgárháborút is nekik köszönhetjük.

Üröm az örömben, hogy a fivérek legutóbbi két opusza (Cherry: Az elveszett ártatlanság, A szürke ember) már egyáltalán nem sikeredett olyan acélosra, mint a korábbi munkáik, ám az ismerős közeg talán újra lángra lobbantja a tehetség tüzét – plusz ne feledjük, hogy a bődületesen sok pénzből készülő Elektronikus állammal is nagyot guríthatnak a tesók. A THR kiemelte, hogy a tárgyalások még nagyon korai szakaszban járnak, így egyelőre senki ne bontson pezsgőt a fejlemények miatt, mivel könnyen lehet, hogy végül ez is bekerül a füstbe ment tervek közé. Ha viszont összejön a dolog, akkor a lehető legjobb kezekbe kerül a széria, szóval legyünk bizakodóak.