A hollywoodi filmesek szeretnek nagyot álmodni. Néha olyan nagyot, hogy elképzeléseik már nem férnek bele a készítés alatt álló projektek normál játékidejébe, ezért végül rengeteg elem, jelenet és ötlet a vágószoba kukájában landol. És általában ott is marad, azonban előfordulnak kivételek, amikor az alkotók nem elégednek meg a mozikba került verzióval, és később kibővítik az adott filmet ezekkel a kivágott képkockákkal, amik legtöbbször a lakossági (DVD, Blu-ray, UHD, 4K) megjelenéseken, vagy streamingen látnak napvilágot. Némelyik rendezői változat egyébként valóban sokkal jobb, mint az eredeti verzió (pl. nézzétek meg A mennyei királyság director’s cutját Ridley Scott-tól – már-már Gladiátor-szint), aztán ott vannak az olyan korszakos mesternek, valóságos mozgóképes messiásnak beállított kóklerek, mint Zack Snyder, aki maratoni hosszúságú Rebel Moonokkal és négyórás Igazság Ligájával kínozza a saját külön bejáratú szektáját. Csak azt hagyja figyelmen kívül, hogy úgy általában az egész filmiparnak az a lényege, hogy egy filmet elsőre kellene jól megcsinálni, nem később foltozgatni egy csomó értelmetlen extra snittel és indokolatlan lassítással, ami amúgy sem tesz hozzá semmit a sztorihoz.

Ezzel láthatóan Ryan Reynolds és Shawn Levy is maximálisan tisztában van, legalábbis a páros Collidernek adott interjúja alapján erre lehet következtetni. Steve Weintraub kérdezte meg a Deadpool & Rozsomák színészét és rendezőjét arról, hogy a közönség számíthat-e egy hosszabb változatra, akár fizikális, akár digitális formátumban, de alig ért a mondat végére, Levy máris közbeszólt:

Nem lesz hosszabb verzió, mert a mozikba került vágás az egyetlen, amit akartunk” – mondta Levy, de Reynolds nem tudta fékezni magát, és gyorsan hozzáfűzte: „Meg kellett kérdenem Shawnt, csinálunk-e egy Snyder Cut-ot, de úgy tűnt, nem igazán érezte, hogy ez helyénvaló vagy indokolt dolog lenne.

deadpool-wolverine-ryan-reynolds2.jpg

Ezek után Levy felfedte, hogy bár nem kívánnak Snyder nyomdokaiba lépni egy hosszabb változattal, de a Deadpool & Rozsomák lakossági megjelenése rengeteg plusz tartalmat kínál majd a rajongónak: „Egy maroknyi kimaradt jelenetünk van, készül egy audiókommentár velem és Ryannel, továbbá lesz benne egy nagyszerű geg-gyűjtemény is.

A geg-gyűjteményben fel nem használt poénokat láthatunk majd, mert ebben a filmben mindenki profi volt. Azt hiszem, sokan úgy gondolják, hogy csak úgy felbukkanok a forgatáson, meghúzom a zsinórt, és valahogy végiginprovizálom az egész napot. De nem. Mindent leírunk. Egy adott poénhoz 10 másikat is írunk. Nem csak saját magamnak, hanem más karaktereknek is írok vicceket, köztük olyanoknak, akiknek egy árva soruk sincs a forgatókönyvben. Út közben találom ki az egészet. Szóval ezeknek az alternatív poénoknak a megtekintése szerintem igazán szórakoztató lesz a közönség számára” – folytatta Reynolds.