Közkinccsé tették a legújabb Resident Evil film sztoriját, melyben ismét a vékony és szexi, vadóc tekintetű Milla Jovovich lövi halomra a hörgő zombikat.

A történet szerint a  halálos vírustól fertőzött világban Alice továbbra is túlélőket keresgél, hogy biztonságba vezesse őket. Bár az Umbrella Corporation elleni harca még keményebb lesz, azonban egy váratlan régi barát segíteni fogja. Egy kecsegtető ígéret nyomán ketten Los Angelesbe mennek, abban reménykedve, hogy ott zombimentes övezet van, azonban -– mily meglepő -– a tengerparti amerikai várost is ellepték az élőhalottak, és Alice barátaival együtt halálos csapdába esik.

Nagyjából ennyi az új film sztorija, amelyből a Los Angeles szót bármelyik másik helyiségre lecserélve akár az előző részek történetét is megkaphatnánk. Ilyenkor érzi azt a homo ludens, hogy most már tényleg igazságtalanul szapulják a játékokat azzal, hogy gyengébbek a történetei a filmekénél, amikor ennél a Resident Evil 5-é klasszisokkal jobb volt (pedig azt sem fenyegette az Oscar-díj...)

Megtudtuk még a fontosabb szereplők névsorát is: Milla mellett Ali Larter, Spencer Locke, Wentworth Miller (mint Chris Redfield), Shawn Roberts, Boris Kodjoe, Kim Coates, Norman Yeung és Kasey Barnfield élnek, halnak és élőhalnak. A film 2010 augusztusában kerül a mozikba, amikor biztosan kijelentik majd, hogy ez a film az utolsó a sorozatban, aztán szép nagyot kaszál, és Millával már forgatják is a következőt...