Az állítólag belső források által kiszivárogtatott információk szerint minden, ami korábban a VGLeaks stábjához eljutott, igaz. Az új konzol tehát nem követeli meg a folyamatos internetkapcsolatot (ezt soha nem is tervezte a cég), lesz lényegesen fejlesztett, pontosabb Kinect 2.0, a Durango kontrollere valóban nem változik sokat a megszokott formatervhez képest, csak annyit, hogy lecserélik a D-padot, s az akkumulátor 16%-kal tovább fogja bírni szuflával, illetve az is igaz, hogy lesz egy kifejezetten tévézésre, filmezésre szánt, letölthető- és XBLA-játékokat futtató minikonzol 100 dolláros árcédulával.

Az új információ az, hogy a Durango mégiscsak visszafele kompatibilis lesz az Xbox 360-ra írt játékokkal, mégpedig egy, az alaplapra forrasztott SOC-vel, mely nem mellesleg a rendszer sebességét is képes növelni. Ezen felül pedig azt is megtudtuk, hogy mind az új gép, mind pedig a multimédiás célokat szolgáló kistestvér a Windows 8 teljes változatát fogja használni (a kezelőfelület egyedi lesz), ami elsősorban a független fejlesztőknek lesz jó, hiszen a gép a WinRT keretrendszert használja, amire könnyű fejleszteni, ráadásul csak egy 60 dolláros licencdíjat kell fizetni a feltörekvő cégeknek, hogy a konzolra dolgozzanak, s még fejlesztői készletre sem lesz szükségük.

A fecsegő informátorok szerint a korábbi pletykáknak megfelelően a Microsoft májusban fogja bemutatni az új konzolját mellyel együtt a saját virtuális valóság szemüvegüket is leleplezik, amely közvetlenül együttműködik majd a konzollal.

xbox-720.jpg