A gazdasági lap az ügyhöz közelálló, de természetesen névtelen forrásokra hivatkozva hozta le azt a hírt, miszerint az új Xbox a korábbi pletykákhoz illeszkedően valóban x86 architektúrára fog építkezni. A PC-közeli felépítés lelke egy AMD processzor lesz, mégpedig annak Jaguar modellje, melyből egy lapra több magot illesztenek a grafikusprocesszor társaságában.

Az értesülések szerint ezt a lépést azért tette meg a Microsoft, hogy visszaszorítsa a költségeket, s egyszerűsítse a fejlesztők dolgát, ám a PowerPC architektúrához képest átláthatóbb környezet egy nagy áldozattal jár: a Bloomberg szerint a lényegesen eltérő felépítés miatt a Durango nem lesz képes futtatni az Xbox 360-ra írt játékokat.

Mindez természetesen továbbra is pletyka, de ha lehet hinni egy másik forrásnak, akkor a Microsoft hamarosan, májusban végre hivatalosan is leleplezi a konzolját, tisztázva az embereket izgalomban tartó kérdéseket, úgymint az árat, a felépítést, a visszafelé kompatibilitást és azt, hogy valóban folyamatos internetkapcsolat kell-e a működéshez.