A What The Tech podcast friss adásában elhangzottak szerint a Microsoft következő generációs konzoljának hivatalos bejelentésére május 21-én fog sor kerülni -- az eredeti tervek szerint április 24-e lett volna a nagy dátum. A konzol állítólag még idén, az év vége felén, november elején jelenik meg, igen borsos, 500 dolláros áron, de részletfizetéses rendszerben 300 dollárért is elvihető lesz. Ezt a borsos árcédulát Paul Thurrott véleménye szerint a Blu-ray olvasó és az egyéb komponensek indokolják.

Az új, Windows 8 alapú Xbox mellett a Microsoft még egy utolsó Xbox 360-at is ki fog adni, melynek ára 99 dollár lesz. Thurrott ezt a lépést úgy látja, hogy a Microsoft így akar egy olcsó multimédialejátszót piacra dobni, de ami még fontosabb: ez jelzés lehet arra, hogy az új Xbox nem lesz visszafele kompatibilis a régebbi játékokkal. A korábbi terv mellesleg az volt, hogy a Durango mellett érkezik egy lecsupaszított, játékokat egyáltalán nem kezelő kisebb testvér Yumo kódnéven, de ebből egyelőre nem lesz semmi.

Továbbá Thurrott információi szerint is folyamatos internetkapcsolat kell a konzol működéséhez, ám ő a személyes tapasztalatai alapján ezt nem tartja rossz ötletnek, elvégre, amikor játszik, így is mindig a világhálóra van kapcsolva, másrészt pedig az ezzel kapcsolatos pletykákban vannak összevisszaságok, így nem érdemes már most kongatni a vészharangokat, mikor a Microsoft szó szerint még nem mutatott semmit.

xbox-720.jpg