A VGLeaks ismeretlen forrásokra hivatkozva hozta le azt a hírt miszerint az új, következő generációs Xbox a korábbi pletykákkal ellentétben nem követeli meg a folyamatos internetkapcsolatot. Természetesen a gép funkcióinak javarésze az interneten keresztül lesz elérhető, de nem lesz szükség erre, hogy játszani tudjunk, s attól sem kell tartani, hogy a használt játékokat nem eszi meg. De akkor mégis honnan jött ez a sok pletyka az always-on módszerről? Nos, az informátor szerint keveredtek a hírek: lesz egy konzol, ami folyamatos internetkapcsolatot követel meg, de ez nem a Durango.

A tervek szerint a Microsoft az új generáció elindulásával két konzolt is ki fog adni. Az egyik ugyebár a Durango erős hardverrel, míg a másik a Xbox 360 Mini, ami a most kapható modell áttervezett változata. A cég ezzel szeretne beszállni a set top box piacba, konkrétan az Apple TV-vel és a Google TV-vel megküzdeni, vagyis ez a kicsi, nagyjából 150 dolláros egység első sorban tévénézésre szolgálna, s csak másodsorban játékra. Ahhoz, hogy ezen a gépen játszani tudjunk folyamatos internetkapcsolatra van szükség, a játékokat pedig csak digitálisan, a Piactérről érhetjük el, ezen felül pedig ez gondoskodik arról, hogy a Durango visszafelé kompatibilis legyen a meglévő játékainkkal.

Noha funkcióit tekintve a Durango megegyezik az Xbox 360 Minivel -- főleg a tévézés terén --, az már kimaradt, hogy a régebbi játékokkal is megbirkózzon. Ezt a problémát úgy oldották meg, hogy ha behelyezünk az olvasóba egy Xbox 360-ra írt játékot, a konzol felszólít arra, hogy csatlakoztassuk az Xbox 360 Minit, különben nem játszhatunk. A két konzolt egy egységes felületen keresztül irányíthatjuk, így nincs szükség a váltásra, ám az Xbox 360 régebbi modelljei nem kompatibilisek ezzel az eljárással, ezért ha nem akarjuk, hogy veszendőbe menjen az évek során összegyűjtött kollekciónk, akkor a Durangón túl egy 360 Minire is be kell ruháznunk.

A Microsoft továbbá dolgozik a Kinect utódján is, de nem ez a prioritás. A mérnökök első számú feladata állítólag az volt, hogy a két konzolt összekapcsolják, s csak utána láttak neki a mozgásérzékelős perifériának. Egy másik pletyka szerint a kamerának szerepe lenne a tévénézés közben, ugyanis figyelné, hogy hova néznek az emberek, s ha nem a képernyőre, akkor szüneteltetné a programot.

xbox-720.jpg