• Tarantino a Ponyvaregény forgatókönyvének kihúzott jeleneteit tervezi közzétenni
  • A Miramax beperelte őt, mivel ennek jogai a stúdiót illetik
  • Jelezték, hogy több film kivágott részleteinek közzétételéről tárgyalnak

Minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású filmje, a Ponyvaregény kapcsán kerekedett vita a rendező és a gyártó-forgalmazó stúdió között. Quentin Tarantino nemrég bejelentett egy közelebbről egyelőre nem ismert projektet, ami tartalmazza az 1994-es ikonikus film forgatókönyvének fiókban maradt jeleneteit, kivágott jeleneteit és a szerző kommentárjait. Utóbbinak jogaival ugyanakkor a Miramax rendelkezik, ami NFT-nek, tehát nem helyettesíthető értéknek tekinti például a szkript törölt részeit.

A Miramaxot azért is érinti érzékenyen Tarantino terve, mert már tárgyalnak a könyv- és filmgyűjteményükbe tartozó NFT-k esetleges publikálásáról, közzétételéről. A stúdió állítása szerint hiába figyelmeztették bejelentését követően a rendezőt, ő jogszerűtlen magatartásával más NFT-partnerségek megkötésére irányuló törekvéseikett is hátrányos helyzetbe hozzá, nem beszélve a Ponyvaregényre vonatkozó szabályok felrúgásáról.

4cdfjr4hnxn5adpw4akrmllmwdo-1024x576.jpg
(A kép forrása: Virgin Radio)

„Tarantino viselkedése arra kényszeríti a Miramaxot, hogy pert indítson egy megbecsült munkatársa ellen, hogy érvényesítse, megőrizze és megvédje a Miramax egyik legpatinásabb és legértékesebb filmjéhez kapcsolódó szerződéses és szellemi tulajdonjogát” – írta a vállalat, majd hozzátette: „Ha kivizsgálatlanul hagyjuk az ügyet, Tarantino tette félrevezető lehet, feltételezi, hogy a Miramax részt vesz ebben a vállalkozásban. Illetve félrevezethet másokat, akik azt hihetik, hogy jogukban áll hasonló ügyeleteket kötni vagy ajánlatokat küldeni, pedig valójában a Miramax rendelkezik a jogokkal, hogy fejlessze, forgalmazza és eladja a bőséges filmkönyvtárába tartozó művek NFT-it.”