Ha alapból nem lett volna elég az MCU-s Penge-reboot egyre szánalmasabb vergődése, Wesley Snipes Deadpool & Rozsomákban történt cameójának köszönhetően ismét fellángolt a régivágású rajongók szíve, amit a napokban megjelent cikk is további dobbanásokra késztetett. És most maga Deadpool megformálója, Ryan Reynolds öntött egy kis olajat a tűzre, mely után valószínűleg még hangosabb lesz az a tömeg, akik azt követelik, hogy hagyják a Mahershala Ali-féle Penge-filmet a fenébe, és adják újra Snipesnak a Fénybenjáró szerepét – hiszen, ahogy a 62 éves sztár fogalmazott, Pengéből egy van, és mindig csak egy lesz.

Reynolds egy Twitter-posztban fejtette ki, hogy az 1998-as Penge, valamint annak folytatásai teremtették meg a piacot a szuperhősfilmeknek, és nélkülük az X-Men franchise és a Marvel Moziverzum sem létezne, továbbá kampányolni kezdett egy újabb epizódért, természetesen Snipesszal a főszerepben.

Ha nincs Penge, akkor nincs Foxos Marvel-univerzum és nincs MCU” – írta a színész. „Ő a Marvel Apu. Kérlek, retweeteljétek ezt a posztot egy Logan-szerű film érdekében.” A bejegyzést eddig több mint 25 ezren osztották meg.

A Logant 2017-ben mutatták be, az alkotás Hugh Jackman Rozsomákjának hattyúdalát mesélte el, ahogy sebzett, kiégett és megtört mutánsként elindult élete utolsó kalandjára, melynek végén feláldozta magát a nagyobb jó érdekében, és meghalt – így pont került a karakter hosszú történetére, ami még az X-Men – A kívülállókkal vette kezdetét. Bár ezt a Deadpool & Rozsomák némiképp árnyalja, a rajongók még mindig ezt a filmet tekintik a nagy finálénak, valamint átvitt értelemben az „utolsó szuperhősfilmnek” is.

Ami Pengét illeti, a reboottal nem haladnak túl jól: a forgatókönyv újabb változatát jelenleg is írják, de a megfelelő rendezőt még mindig nem találták meg a projekthez. Ezek után Snipes bevonása sem lenne annyira ördögtől való gondolat, és talán Reynolds kardoskodása is járhat némi eredménnyel a stúdiónál.