Wesley Snipes jónéhány klasszikus akciófilmet jegyez a ’90-es évekből, sokaknak mégis a Penge-trilógia ugrik be rögtön, ha valahol említésre kerül a színész neve. A sztár először 1998-ban játszotta el a Marvel-karaktert, a film sikere pedig segített kihúzni a képregénykiadót a csőd széléről, majd 2002-ben, valamint 2004-ben újra a Fénybenjáró bőrébe bújt – az egyetemes konszenzus szerint előbbivel nem volt gond, utóbbival viszont annál inkább, ráadásul a harmadik rész kritikai és anyagi bukása a tervezett negyedik felvonás előtt is elzárta a kapukat. Snipes viszont nem adta fel, sokáig kardoskodott egy újabb folytatás mellett, ám a Marvel nem volt vevő az ötletére, és mire a Marvel Studios a Penge jogainak birtokában bejelentette, hogy bevezeti a karaktert az MCU-ba, a 62 éves színész kikerült a képből, és a karakter megformálását a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Alira bízták.

Ettől függetlenül Snipes neve valósággal egybeforrt a Fénybenjáróval, és ezen a meggyőződésen értelemszerűen az sem változtatott, hogy a 2025. november 7-re tervezett Penge-reboottal sehogy sem halad a Marvel. A projekt számtalan írót és rendezőt elfogyasztott (a legutóbbi körülbelül két hónapja lépett le), új jelölt még mindig nincs a direktori székbe, ráadásul a hírek szerint Ali is kezdi unni már a banánt. A rajongók persze elégedetlenek, és miután Snipes egy rövid cameo erejéig feltűnt a Deadpool & Rozsomákban, egyre csak erősödnek azok a hangok, melyek szerint Pengét továbbra is neki kellene eljátszania. Mert ha már az 55 éves Hugh Jackmant képesek voltak visszahozni karrierje legikonikusabb szerepében, akkor miért ne lehetne ugyanezt meglépni Snipesszal, főleg úgy, hogy az említett filmben a színész remekül bebizonyította, hogy 20 esztendő kihagyása után is csont nélkül hozza a vagány vámpírvadászt.

Ennek kapcsán jelent most meg egy újságcikk, melynek szerzője azt kérte, hogy dobják a kukába Ali Pengéjét, és inkább Snipes-féle Fénybenjárót hozzák be az MCU-ba:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wesley Snipes (@realwesleysnipes) által megosztott bejegyzés

A posztra természetesen Snipes is azonnal reagált a saját Instagram-fiókján, és csak annyit fűzött hozzá kommentként, hogy „Ti mind őrültek vagytok! Hahahaha!”, amivel kapcsolatban egyesek azt gondolják, hogy a színész nevetségesnek tartja az ötletet, míg mások úgy értelmezték, hogy valójában nagyon is imponál neki az, hogy a rajongók még mindig őt szeretnék látni a szerepben. Néhány kommentelő számon is kérte tőle, hogy miért nem támogatja Alit, főleg annak fényében, hogy a jelenleg zajló Multiverzum Sagában igazából két Penge is tökéletesen megférne egymás mellett.