A Marvel legújabb filmje, a Deadpool & Rozsomák már nagyban fut a mozikban, és ahogy az már a legelejétől kezdve egyértelmű volt, annyi cameo-karakter van benne, hogy azt még a második megtekintés során sem könnyű megszámolni. Az alkotás munkálatainak során a készítők rengeteg ötletet felvetettek, amiknek egy része végül a kukában landolt – ilyen volt az a felvetés is, hogy bevonják a sztoriba a képregények egyik legendás gonosztevőjét, Mephistót, akinek szerepét Jordan Peele-nek szerették volna adni. Ryan Reynolds és a Deadpool & Rozsomák rendezője, Shawn Levy egy Collidernek adott interjúban számoltak be erről.

Mi is volt a neve annak a gonosztevőnek, akivel kacérkodtunk? Mephisto volt az? – kérdezte Levy. Reynolds erre rákontrázott: „Mephisto, ja. Ó igen, ő volt az.”

 „Hát igen, sok ’majdnem’ változaton átesett a sztori, mielőtt formát öltött volna. Minden Hugh Jackman hírhedt hívásával kezdődött, de aztán jött az ötlet Cassandra Novával, mint Charles testvére. Ezután nagyon gyorsan összeállt, mert Cassandra kötődése X Professzorhoz nagyon érdekes dinamikát eredményez Cassandra és Rozsomák között” – folytatta Levy.

55672copy.jpeg

Lényegében így lett a film főgonosza Cassandra Nova, amíg Mephisto debütálására egyelőre még mindig várni kell. A karakter már a WandaVízióval, a Pókember: Nincs hazaúttal, valamint a Doctor Strange az őrület multiverzumábannal kapcsolatban is felmerült, akkor sokan úgy hitték, hogy Mephisto lesz majd az, aki a háttérben megbújva keveri az események lapjait, azonban ezekből az elméletekből végül nem lett semmi. Újabban a Mindvégig Agatha című, idén szeptember 18-án startoló Disney+-os sorozattal hozzák őt összefüggésbe a rajongók, és másfél évvel ezelőtt volt egy olyan pletyka is, miszerint a figurát Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, A diktátor) fogja eljátszani őt a készülő Ironheart-szériában.

Ehhez képest Reynolds-ék a komikusból lett horrorrendezőt, Jordan Peele-t (Tűnj el!, Mi, Nem) akarták felkérni, de Deadpool megformálója szerint még odáig sem jutottak el, hogy egyáltalán megkérdezzék a direktort a dologról.