Volt ugyan néhány kiemelkedő megjelenés ebben az évben (elég csak a Dűne: Második részre, a Godzilla x Kong: Az új birodalomra, az Agymanók 2-re és A majmok bolygója: A birodalomra gondolni), ám még talán ezeket az alkotásokat sem övezte akkora érdeklődés, mint a július 25-én debütáló Deadpool & Rozsomákot. Ez persze nem túl meglepő, hiszen egyrészt ez az egyetlen Marvel-film idén, másrészt nem csupán a Ryan Reynolds által alakított szájhős köszön be az MCU-ba, de Hugh Jackman is magára ölti legendás szerepét, amire a 2017-es Logan után nem sok esélyt láttak a rajongók.

Mindemellett pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy az utóbbi időkben nem az acélos minőségükről voltak híresek a stúdió műhelyében készült filmek és sorozatok (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Marvelek például egyenesen pocsék lett), jelen pillanatban tehát Shawn Levy opuszától várják az emberek, hogy kihúzza a gödörből a szebb napokat is látott MCU-t. Hamarosan kiderül, hogy végül sikerült-e ez a bravúr, az első reakciók mindenesetre több mint bíztatóak – még akkor is, ha szokás szerint elosztjuk őket kettővel.

Az alkotásra adott korai vélemények alapján ugyanis túlzás nélkül a Deadpool & Rozsomák lett az elmúlt évek legjobban sikerült Marvel mozija (mondjuk nem volt magasan a léc), ami amellett, hogy pokolian szórakoztató, elég fontos fejezetnek minősül a filmes univerzum történetében, ráadásul néhány meghökkentő cameóra is futotta a készítők erejéből. „A Deadpool & Rozsomák teljességgel felforgatja az MCU-t, mivel ez a legnagyobb, legmerészebb és legmenőbb Marvel-film a Végtelen háború és a Végjáték óta” – fejtette ki véleményét a Nerdtropolisnél tevékenykedő Sean Tajipour. „Ryan Reynolds és Hugh Jackman az a duó, amire mindannyian vártunk!” – tette hozzá.

„A Deadpool & Rozsomák a legviccesebb és (természetesen) legvéresebb MCU projekt, ami valaha készült” – fogalmazott a The Direct szerkesztője, David Thompson. „Ryan Reynolds és Hugh Jackman egyszerűen hihetetlenek ezekben az ikonikus szerepekben. A film nem tökéletes, de egy izgalmas moziélmény és egy lépés a jó irányba.” 

Ilyen és ehhez hasonló véleményektől hangos tehát jelenleg az X, ahol többen is kifejtették, hogy a produkció egyszerre vicces és komoly, a főszereplők közötti kémia egy új szintet képvisel (a The Hollywood Handle tweetje szerint Hugh Jackman élete egyik legjobb alakítását nyújtja Rozsomákként), az ügyesen titkolt cameóktól pedig garantáltan letesszük majd a hajunkat. Persze újfent ki kell hangsúlyoznunk, hogy az ilyen első reakciók eléggé távol állnak a megbízhatótól, ám ebben az esetben talán egy fokkal optimistábbak lehetünk a megszokottnál, mivel az eddig látottak alapján valóban egy ütős élmény menetel a filmszínházak felé. Már csak néhány nap és kiderül, addig pedig reméljük a legjobbakat.