Az MCU-féle Penge valószínűleg most már hivatalosan is a Marvel Studios legnagyobb vergődés árán tető alá hozott alkotása – pontosabban a huzavonának még mindig nincs vége, de a jelenkor Hollywoodjának mércéjével mérve is meglepő lenne, ha végül a kukában landolna a Fénybenjáró Marvel moziverzumos szóló-debütálása. Mindenesetre az reménykeltő, hogy Kevin Feige most megerősítette, a munkálatok végre rendes ütemben haladnak, sőt, valószínű, hogy a héten debütáló Deadpool & Rozsomákhoz hasonlóan ez a film is R-kategóriás lesz.

i835421.jpg

Szerintem ez így igaz. Mármint az utóbbi két évben folyamatosan próbáljuk tető alá hozni ezt a filmet, a legfontosabb dolog pedig számunkra az, hogy ne siessük el a dolgot, hogy biztosan a megfelelő Penge-filmet készítsük el. Ugye évekkel ezelőtt bemutattak pár nagyszerű Penge-filmet – és mind R-kategóriás volt. Szóval úgy vélem, hogy akár a Deadpool esetben, úgy a Pengénél is ez a karakter elidegeníthetetlen része” – felelte a producer a BlackTree TV kérdésére, hogy a Deadpool harmadik részének sikerét esetleg követheti-e valamiféle szemléletváltás, amelynek köszönhetően a Penge is R-besorolást kaphat.

A dolog tagadhatatlanul magától értetődik, de egyúttal felveti a kérdést, hogyan fog ez gyakorlatban kinézni. A karakter a saját filmjében karokat, lábakat, fejeket nyisszant le kamerába fröcsögő vérpermet közepette, aztán a Titkos háborúban az ellenfelei egy vágástól elporladnak, ő meg lazán lepacsizik Pókemberrel? Mindenesetre a Penge elvileg 2025 novemberében kerülhet mozikba, bár ez a dátum nincs kőbe vésve.