A Nintendo háza tájáról legutóbb azt hallottuk, hogy kitartanak a konzolgyártás mellett, de új taktikát kell alkalmazniuk, hogy újra nyeregbe kerüljenek. Ennek alapja a vezérigazgató, Ivata Szaturo közlése szerint az okoskészülékek lesznek, amiket arra fognak használni, hogy népszerűsítsék a termékeiket -- a Nikkei értesülései szerint ez tényleg meg fog valósulni, s még a héten be is jelentik a konkrétumokat.

A Nintendóval kapcsolatos pletykák terén általában megbízható Nikkei azt az információt kapta egy névtelenséget kérő forrásától, miszerint a cég ingyenes próbajátékokat, amolyan demókat fog kiadni okoskészülékekre (várhatóan Androidra és iOS-re), amik kis ízelítőt adnak a programokból, annak reményében, hogy az érdeklődő majd megveszi a teljes verziót valamelyik Nintendo-konzolra. A programokban elvileg megismerkedhetünk majd a karakterekkel, a történettel, valamint a játékmenettel, illetve pontos megjelenési dátumot és árat is kapnánk.

A Nikkei továbbá azt is tudni véli, hogy a Nintendo lehetőséget biztosít majd arra is, hogy az okoskészülékünkön keresztül vásároljuk programokat a Wii U vagy a 3DS konzolunkra.

nintendo-smart-device.jpg