Peter Molyneux szerint túl sokan törnek pálcát az EA feje felett, holott a kanadai kiadó egyáltalán nem olyan gonosz, mint mondják. Mi több, egy csomó jó dolgot köszönhetünk cégnek, és a kis csapatok felvásárlásakor is csak abban hibázik, hogy túlságosan szereti azokat.

"Az EA nem egy gonosz birodalom. Egy olyan vállalat, ami nagy dolgokat vitt véghez az iparban. Amikor cégek vesznek meg más cégeket, sog dolog megváltozik. Ott van az a probléma, hogy a kisebb firma alapítója hirtelen egy hatalmas összegre tesz szert -- ez pedig megváltoztatja az embereket, velük együtt pedig a cégeket. Aztán van még egy gond, amit én csak szeretetbántalmazásnak nevezek. Amikor az EA megvette a Bullfrogot, egyszerűen jobbá akarta tenni a csapatot. Szebb irodába költöztettek bennünket, ahol már nem tudtunk egymásra játékpisztolyokkal lövöldözni. Lett egy HR-részlegünk, mert az egy klassz és professzionális dolog. És ez mind megváltoztatta a cég ízét." -- magyarázta Molyneux a Kotakunak.

Hozzátette, hogy a felvásárlás okozta átalakulás sokszor rosszul sül el ugyan, de ez mégsem törvényszerű, igenis vannak csapatok, amik jól járnak függetlenségük feladásával.

Peter Molyneux