Az Alien: Romulust hivatalosan holnaptól vetítik a magyar mozik, és az eddigi vélemények alapján vitathatatlanul megéri majd jegyet váltani Fede Alvarez filmjére. A hírhedt xenomorfok visszatérése tehát könnyen lehet, hogy méltó lesz a klasszikus első két epizódhoz, és az előrejelzések szerint anyagilag is szép sikerek elé néz a franchise legújabb darabja: konkrétan 40 millió dolláros nyitóhétvégét jósolnak neki, amivel átveheti az első helyet a három hete futó Deadpool & Rozsomáktól, mivel az nagyjából 30 milliós összegre számíthat a három napos időintervallumban. Ryan Reynolds feleségének, Blake Lively-nek az új filmje, a Velünk véget ér 55 és 60 százalékos visszaesésnek néz elébe, amivel ugyan meglesz a 20-21 millió, de a Romulus legyőzéséhez így sem lesz elég.

Csak a miheztartás végett, tekintsük át az Alien-franchise korábbi darabjainak nyitóhétvégéjét, infláció belekalkulálása nélkül. A nyolcadik utas: a Halál 3,5 millióval debütált, A bolygó neve: Halál 10 millióval, A végső megoldás: Halál 19,4 millióval, az Alien 4: Feltámad a Halál 16,4 millióval, az Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen első felvonása 38,2 millióval, a második pedig 10 millióval. Aztán jött a korábbi filmektől jóval függetlenebb, ám mégis ugyanabban az univerzumban játszódó Prometheus 51 millióval, majd végül az Alien: Covenant 36,1 millió dollárral.

Tehát, ha minden jól megy, akkor a Romulus a franchise második legjobb nyitóhétvégéjét produkálhatja a Prometheus után, de persze az sincs kizárva, hogy még a legoptimistább várakozásokat is felülmúlja majd.