Mijamotó nyerte a spanyol Asturias-díjat

Mijamotó Sigeru, a Mario, a Zelda és még megannyi más legendás játéksorozat megalkotója újabb megtiszteltetésben részesült: ezúttal a spanyol Asturias-díjat ítélték oda neki. A díjról annyit érdemes tudni, hogy az egyik legrangosabb spanyol elismerés, melyet évente adnak át a tudományos és művészeti világ úttörőinek (nem csoda, hogy sokan spanyol Nobelként is emlegetik).

Mijamotó a zsűri szerint azzal érdemelte ki a díjat, hogy fáradhatatlanul küzdött, hogy minden korosztály és réteg számára elérhetővé váljon a videojátékok nyújtotta élmény, és ezzel társadalmi szinten is forradalmit alkotott. Mijamotó egy közleményben köszönte meg a nem mindennapi elismerést.

"Videojátékokat készíteni inkább csoportos munka, ezért is érzem kissé zavarban magam emiatt a roppant megtisztelő díj miatt. Tehát inkább úgy fogadom az elismerést, hogy az nem kis részben a családomat és a munkatársaimat illeti, hisz ők mind mellettem voltak az évek során."

Ugyan már, nem kell szerénykedni, Mijamotó-szan: a játékvilág fele olyan izgalmas nem lenne nélküled, vedd csak át a díjat és örülj neki, kiérdemelted!