Megváltozott az Ouya kontrollere
Ouya kontroller, második menet

A tavalyi év nagy slágere az Ouya volt, egy független fejlesztésű androidos játékkonzol, aminek üzleti alapja az, hogy nincs alapja -- ne kérdezzétek, mi sem értjük, de tény, hogy nem vagyunk egyedül. Mindenesetre a gép márciusban megjelenik, decemberben pedig kiküldték a hivatalos fejlesztői készleteket is, melyekről megérkeztek az első visszajelzések: a képeken csillogtatott kontroller nem az igazi, át kéne szabni. Nos, ez meg is történt, íme az új Ouya GamePad.

Lássuk sorban a változtatásokat! Először is, a D-pad gombjai sokkal jobban elszeparálódnak, több hely jut az ujjunknak, keresztalakban, valahogy úgy, ahogy az Xbox 360-as kontroller setében láttuk. Az analóg karok anyagminőségén is változtattak, immár puhább gumiból vannak, ami megkönnyíti a hosszútávú használatot és szorosabban összeforr az ujjunkkal. A touchpad érzékenységét tovább emelték, csakúgy, mint a ravaszok visszacsatolását, és az akkumulátor is biztosabb rögzítést kapott, mert sokan panaszkodtak, hogy kiesett a kezükből.

Az Ouya tehát megállíthatatlanul robog a márciusi premier felé, melyre sokan tavaly még nem mertek volna fogadásokat tenni. Noha a gép ipari szerepe kérdéses, annyi bizonyos, hogy még ha elbukik is, érdekes kísérletként írja be magát a játéktörténelembe.