Természetesen az ígéreteknek megfelelően minden konzol egy fejlesztői masina lesz, elvégre az a filozófia az egész projekt mögött, hogy szabadon alakítható a konzol, a decemberben kiküldésre kerülő kockák azonban mégiscsak különlegesek, hiszen ezek az első példányok, amelyeket azok kapnak meg, akik Kickstarteren segítették az ötletet.

A konzolok december 28-án gördülnek le a gyártósorról, s pár napon belül (attól függően hova kell menniük) eljutnak a fejlesztőkhöz is, akik már remélhetőleg aznap letölthetik a fejlesztői szoftvert. Akárcsak maga a gép, ez sem lesz teljes mértékben kész decemberre, de elegendő funkciót fog tartalmazni ahhoz, hogy megkezdődhessen a fejlesztés, vagy minimum megismerkedhessünk a szoftveres környezettel. Az OUYA Development Kitet, vagyis az ODK-t a hivatalos oldalról lehet majd letölteni.

Akiknek nem volt lehetősége arra, hogy benevezzen egy fejlesztői konzolra, még van esélye hozzájutni egyhez. A csapat december 10-tól tíz napon át egy-egy konzolt fog elajándékozni azoknak, akik a legjobb játékötlettel állnak elő. A koncepciót twitteren kell elküldeni a #myouyagame taggel ellátva, majd a csapat aszerint, hogy milyen érdekes és milyen népszerű az ötlet, illetve figyelembe véve a küldő szakmai jártasságát, kihirdeti a győztest.

Decemberben szállítják ki az OUYA első példányait