Ouya

Az Ouyától sokakat kiráz a hideg, főleg mióta a Kickstarteren begyűjtött 8,5 millió dollár ellenére sem hallottunk semmit a konzolról hónapokon keresztül. Most viszont megtört a rádiócsend, és a legfrissebb hírek szerint az androidos masina immár készen áll a sorozatgyártásra. Az alaplapok összeszerelése megkezdődött, a mérnökök pedig felhívják a fejlesztők figyelmét, hogy jobban teszik, ha azonnal nekiesnek az első ouyás játékok elkészítésének, hisz a Tegra 3-on alapuló gép helyettesítésére eleinte egy sima androidos okostelefon is megfelel.

A végleges elemekből épített Ouya fejlesztői gépek decemberben érkeznek meg az első szerencsésekhez, a konzol pedig márciusban el is startolhat. Változás viszont, hogy bár eddig ICS dorombolt a hardveren, a gyártó váltott Jelly Beanre, mert a rendszer kiforrottabb és kevesebb a hibalehetőség.

Az Ouya androidos konzolként az első olyan termék lehet, melynek készítői alig várják, hogy hackerek és kalózok szabaduljanak rá gépükre -- igaz, az még mindig nem egészen világos, hogyan akarnak így pénzt keresni. A játékipar szkeptikusan áll az Ouya előtt, de úgy néz ki, tavasszal minden kiderül.