A hét első napján megérkeztek a friss mozis eredmények. Kisebb meglepetésekről számolhatunk be a hétvégi statisztikák alapján. Az Uncharted és a Nincs hazaút sikere mellett egy vígjátéknak sikerült izmos bevételre szert tennie az elmúlt napokban.

068.jpg
(A képek forrása: Port)

Uncharted

Sokan kétségeiket fejezték ki előzetesei alapján az Uncharted filmadaptációjával kapcsolatban, a számok azonban az alkotókat igazolják. Második hétvégéjén 44 millió dollárt keresett a produkció Amerikában, nemzetközileg pedig 132 milliós bevételt termelt eddig.

  • Riválisai legnagyobb meglepetésére veszi szárnyai alá Sully a kezdő kincsvadászt, Nathan Drake-et, hogy aztán számtalan veszélyes kalandban vegyenek részt a Mark Walhberg és Tom Holland alakította karakterek (utóbbi nemrég meg is nevezte a film leghajmeresztőbb jelenetét). A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Váratlan siker

Magyarországon écsak csütörtökön debütál a Katonadolog, a tengerentúlon viszont már vetítik a mozik a Channing Tatum főszereplésével készült vígjátékot. Meglepetésre sikerült is megcsípnie a második helyet a hétvégi versenyben, 15 millió dollár értékben váltottak rá jegyet. Kérdéses, hogy Európában is sikerül-e ekkora sikert aratnia, vagy csak az amerikai veteránkultusz, illetve a járványtól sújtott közönség humorra való éhsége miatt szerepel ilyen jól a film.

  • A film leszerelt főhősét nem eresztik a csatatér emlékei, ezért hedonizmusba menekül a valóság elől. Briggs életében legjobb barátja halála hoz változást, ami után tiszta fejjel kell gondolkodnia és annak agresszívvá vált kutyáját el kell vinnie az exkatona temetésére. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5bmwm2nzczmwutnmrioc00nwqwltg2ntqtnmnkmzzkymnmnwy0xkeyxkfqcgdeqxvyntk5ntqzndiv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Nincs visszaút a rekordok elől

Ezúttal a harmadik helyen végzett a Nincs hazaút, újabb 7 milliót keresve a Disney számára. Globálisan 1,83 milliárd dollár haszonnal büszkélkedhet a produkció, amivel minden idők hatodik legsikeresebb mozifilmjének számít (a negyedik helyezett Star Wars 7 is belátható távolságra került, 2,06 milliárdos eredményét próbálja túlszárnyalni a Marvel).

  • A harmadik epizódban Peter Parkert a nyilvános lelepleződés veszélye fenyegeti. Amkor azonban Doctor Strange-hez fordul segítségért, utóbbi túlzottan erős varázslatot választ: nem pusztán a címszereplő kettős identitását törli ki az emberek tudatából, hanem összekuszálja a Multiverzum szálait. Végül egy idő- és térbeli síkra kerülnek a párhuzamos univerzumok rosszfiúi – és talán jótevői is. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Kisebb-nagyobb sikerek

Továbbra is jól szerepel a Jackass Forever és a Sikoly, 56 és 121 milliós bevételt tudhatnak maguk mögött. Kenneth Branagh második nagyszabású Poirot filmje, a Halál a Níluson már 75 milliós profitnál jár. Jennifer Lopez és Owen Wilson Vegyél el című romkomja viszont csalódást keltő módon csupán 36 milliót keresett másfél hét alatt.

  • Agatha Christie Nílus völgyében és a gízai piramisok lábánál forgolódó krimijében épp egy luxushajón tölti pihenőjét Poirot, amikor egy tragikus gyilkosság történik. Akárcsak az Orient Expressz kocsijaiban, a hajón is illusztris társaság verődik össze, számos gyanúsítottal a fedélzetenA filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Ti mikor voltatok utoljára moziban? Melyik film tetszett nektek legjobban az elmúlt hetekben?