Régóta köztudott, hogy a Marvel Studios jövő novemberre datált Penge-rebootjával kapcsolatban enyhén szólva is rosszul haladnak a dolgok. A projekt eddig számtalan rendezőt és forgatókönyvírót elfogyasztott, a szkript legújabb változatát jelenleg is írják, a forgatás egyhelyben áll, és a címszerepet játszó Mahershala Ali is egyre elégedetlenebb. Ráadásul az sem segít a helyzeten, hogy mióta Wesley Snipes a Deadpool & Rozsomákban hosszú idő után újra a Fénybenjáró bőrébe bújt, megint elkezdték hallatni a hangjukat azok a rajongók, akik inkább őt szeretnék látni Pengeként, és abban reménykednek, hogy a 62 éves színész visszahívása talán beindíthatná a dolgokat a film körül. Nos, követelődző újságcikk ide, Ryan Reynolds kampányolása oda, a reboot még mindig a kispadon ül, erről Alex Perez, a Marvel egyik belsős informátora beszélt a The Cosmic Circus nevű weboldal Discord-szerverén.

Perez egy hagyományos kérdezz-felelek beszélgetésben vett részt, ahol több készülő MCU-s projekt is szóba került, köztük az Amerika Kapitány: Szép új világ, a Daredevil: Born Again, a The Fantastic Four: First Steps, a Bosszúállók: Ítéletnap, és természetesen a Penge is. Amikor az egyik rajongó rákérdezett, hogy mi a helyzet a filmmel, a férfi röviden-tömören csak annyit felelt, hogy „nem kaszálták el, de jelenleg bizonytalan állapotban van”. Ezután a felhasználók rögtön vérszemet kaptak, és a Pengéről szóló kérdések egész sorával bombázták Perezt, többek közt azzal, hogy van-e bármiféle fejlemény az új történetről, látszik-e már a fény az alagút végén, találtak-e már új rendezőt a projekthez, kapcsolódni fog-e a film korábbi MCU-s alkotásokhoz, valamint, hogy a Marvel a jövőben horrorosabbra veszi-e a figurát (legutóbbi kérdés a fejlesztés alatt álló Midnight Sunsszal kapcsolatban merült fel).

blade-cropped.jpg

Perez szerint a sztori írása már a végéhez közeledik, de ezen túlmenően semmi konkrétumról nem tud. Penge sorsa azért nem került szóba az idei San Diegó-i Comic-Conon, mert a Marvel most elsősorban az Amerika Kapitány negyedik részére, a Thunderbolts*-ra, a Fantasztikus Négyesre, valamint az Ironheartra és a Daredevil: Born Againre fókuszál. A Fénybenjáró az MCU természetfeletti szálának Nick Furyja lesz, és a horroros megközelítésre is számítani lehet a jövőben, ami az idén startoló Mindvégig Agatha című sorozatban kap hangsúlyosabb szerepet, és Mephisto, valamint Lilith is ezt a vonalat fogja képviselni. Mindazonáltal a Marvel a fősodortól különálló karakterekként kezeli a készülő Midnight Suns hőseit és az olyan figurákat is, mint az Éjjeli Vérfarkas és a Mocsárlény, szóval hiába vannak benne az MCU-ban, a Bosszúállók 5-6-ból szinte biztos, hogy kimaradnak.

Arra, hogy hogyan fogják megoldani a Multiverzum Saga bővítését 2-3 éven belül az olyan filmekkel, mint a Pókember 4, a Penge, a Young Avengers és a Doctor Strange 3, Perez csak annyit felelt, hogy: „Majd meglátjuk.”