Vin Diesel elsősorban a Halálos iramban franchise-ról ismert, azonban van neki egy másik híres szerepe is, noha az közel sem aratott akkora sikert, mint az autós családi filmszéria. Richard B. Riddick, az erőszakos és kimért antihős szerepét először 2000-ben, a Pitch Black – 22 évente sötétség című sci-fiben játszotta el a színész – az alkotás váratlanul nagyot ment a mozikasszáknál és a kritikusoknál, valamint a Ryan közlegény megmentése mellett megalapozta Diesel karrierjét Hollywoodban. A folytatás, a jóval nagyobb volumenű A sötétség krónikája anyagilag viszont megbukott, így a harmadik felvonásra is majdhogynem 10 esztendőt kellett várni: a 2013-ban bemutatott, szimplán csak Riddick címre keresztelt opusz inkább az első részre hajazott, és noha a rajongók ezt már nem ölelték annyira a keblükre, mint a korábbi két epizódot, így is megtalálta a maga közönségét.

Ettől függetlenül hiába merült fel egy lehetséges negyedik film ötlete, az sokáig a fiókban hevert, ám végül csak összejött a dolog. A Riddick: Furya forgatása elkezdődött, és a kiszivárgott szinopszis szerint a főhős ezúttal visszatér a szülőbolygójára, ahol utoljára még gyerekkorában járt. A planétára megérkezve szomorúan konstatálja, hogy otthona romokban hever, azonban felbukkan néhány harcos, akik a túlélésük érdekében egy új ellenséggel vívnak mindennapos élet-halál harcot.

Diesel a jeles alkalom örömére meg is osztott néhány képet a felvételekről:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vin Diesel (@vindiesel) által megosztott bejegyzés

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Vin Diesel (@vindiesel) által megosztott bejegyzés

A filmet az előző részeket is jegyző David Twohy rendezi, azonban a premierről egyelőre még semmit sem tudni, valamint arról sem, hogy Diesel mellett kik fognak még szerepelni benne.