Ritka az ilyen, de a Ubisoft vélhetően jobban várja az Assassin's Creed Shadows november 12-i megjelenését, mint maguk a játékosok, hiszen a kiadó jelenleg épp a szakadék szélén táncol az elmúlt évek rossz döntései miatt (ráadásul nem úgy tűnik, hogy a cég tanulna a hibáiból), így a vezetők a nagysikerű franchise feudális Japánba kalauzoló felvonásától várják a csodát – ami a közösség reakciói alapján egyébként nem biztos, hogy megtörténik. A vállalat már botokat is bevet annak érdekében, hogy növelje a meglehetősen nagy port kavart akció-RPG népszerűségét, emellett pedig különféle előzetesekkel és videókkal is igyekszik meggyőzni a rajongókat arról, hogy most aztán tényleg valami egészen rendkívüli van születőben – a nemrégiben kiszivárgott új fejlesztői napló is ezt a célt szolgálja, amely a dinamikusan változó világot hivatott bemutatni.

A videó idő előtti élesedése az IGN Chinának köszönhető, ahol továbbra is megtekinthetők a szóban forgó képsorok, de ha onnan esetleg lekerül (bizonyosan le fog), akkor az Insider Gaming oldalán is elérhetitek – a cikk írásának pillanatában legalábbis még fent van. No de a lényeg: a fejlesztők ismét sokat áradoznak a már többször emlegedett évszakváltozásról, ami értelemszerűen nemcsak látvány, de játékmenet terén is hoz némi változást – egy vízzel körülvett terület például könnyen megközelíthetővé válik, ha beköszönt a tél. A felfedezés rendszere is változik valamelyest az elődökhöz képest, így jobb esetben nem lesz annyi kérdőjel-vadászat, mint a Valhallában vagy az Odyssey-ben, emellett pedig az animációk is teljesen új technológiával készülnek – nagy kár, hogy szerencsétlen lovak jól láthatóan nem profitáltak belőle.

Szintén fontos eleme a videónak a Hideout, avagy Yasuke és Naoe rejtekhelye, ami egy hektárnyi, szabadon alakítható földet jelent. Mindez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy kvázi stratégia játék módjára tudjuk elhelyezni a különféle épületeket (például a dodzsót és a fegyverraktárat) és az utakat, ráadásul testreszabási opciókból sem szenvedünk majd hiányt, hiszen a tetők variálása mellett még a belterek kialakítására is lesz lehetőség. Ha engem kérdeztek, szerintem kifejezetten meggyőzőnek tűnnek a látottak, ám eddig sem a hangulat és a világ felépítése jelentette a modern Ubisoft játékok gyengepontját, így én inkább a repetitív feladatok, valamint az extra tennivalókba belefulladó történet miatt aggódom.

A képek forrása: IGDB