A Microsoft a jövőben visszahozhatja az Xbox One néhány olyan funkcióját, amit az ominózus hátraarcot követően el kellett távolítaniuk. Ezt a Microsofttól Marc Whitten mondta el az IGN stábjának adott friss interjújában, arra a hírre reagálva, hogy nemrégiben egy furcsa petíció indult, ami az eredeti Xbox One konzolt követeli a gyártótól.

A petíció lényege az, hogy az emberek szeretnék visszakapni azt a konzolt, ami elsőként bemutatott a cég, internetfüggőséggel és másolásvédelemmel együtt, s noha ez így nem tűnik reálisnak, van mögötte logika, ugyanis mikor a Microsoft ledöntötte a korlátokat, eltörölt pár olyan lehetőséget is, ami egyébként nagyon is jól hangzott. Az egyik ilyen például az, hogy a családtagjaink között szabadon megoszthattuk volna a játékainkat.

A Microsoftnak Whitten elmondása szerint nincs még konkrét terve arra, hogy ezt vagy bármely más funkciót visszahozza, de azt elmondta, hogy ha elég nagy az érdeklődés, akkor megpróbálják a lehető legjobb módon beépíteni ezeket. Hozzátette: nem dacból tűntek el ezek az opciók, pusztán logisztikai okai voltak a kivágásnak.

xbox-one-alt3.jpg