Az eredeti formájában a gyártón kívül jó formán mindenki utálta az Xbox One konzolt, annak szigorú másolásvédelme, internetfüggősége és egyéb korlátozásai miatt. Ez a minden beszélgetést csontig átható utálat még most is jelen van annak ellenére, hogy a cég, alaposan engedve a gyeplőn, eltörölt minden korábbi korlátot.

Vannak azonban olyan emberek, akiknek látszólag hiányzik az eredeti Xbox One, annak minden negatív tulajdonságával, ők pedig úgy döntöttek, hogy indítanak egy petíciót, amivel arra próbálják rávenni a Microsoftot, hogy állítsa vissza a korábbi üzletpolitikáját. Erre persze nagyon kevés esély van (gyakorlatilag nulla), hiszen még egy hátra arc finoman szólva is nevetséges lenne ezek után.

Az aláírások a képtelen cél ellenére azért szépen gyűlnek, hiszen már a 11 ezres határt is átlépték -- ám nem szabad azt hinni, hogy keményvonalas Xbox-megszállottak kérik vissza „a szórakoztatás jövőjeként” beharangozott konzolt, Javarész PS4-fanboyok jöttek aláírni, s az sem kizárt, hogy a Sony konzoljának egyik eltökélt rajongója hozta létre az egészet. Mindenesetre érdekes.

xbox-one-alt2.jpg