A tavalyi Modern Warfare 3 ugyan enyhén fogalmazva sem volt képes megütni a lécet (pláne kampány terén), idén azonban van miért várnunk az aktuális Call of Duty felvonást, a Treyarch és a Raven Software által fejlesztett Black Ops 6 ugyanis pörgős (bár nem túl hosszú) kampányt, régivágású zombimódot és végletekig polírozott multiplayert ígér, méghozzá a minden eddiginél szabadabb mozgást kínáló Omnimovementtel megfűszerezve.

Az Activision lövöldéje már csak abból a szempontból is különlegesnek számít, mert a Microsoft gigászi üzletének köszönhetően innentől nem fognak kiváltságokban részesülni a PlayStation tulajok, az FPS ráadásul az első napon bekerül a Game Pass kínálatába – bár akad kivétel, a cég ugyanis nem csak az árazáson változtatott néhány nappal ezelőtt. Ahogy azt már a franchise-tól megszokhattuk, természetesen most is belekóstolhatunk a küzdelmekbe a tényleges debütálás előtt, nemrég pedig a nyílt béta, valamint a korai hozzáférés időpontjait is megosztották, így kiderült, mely napokra kell szabadságot kérnünk.

call-of-duty-black-ops-6-beta.jfif

Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, az előrendelők, valamint a Game Pass előfizetők már augusztus 30. és szeptember 4. között fegyvert ragadhatnak, a mindenki számára elérhető nyílt béta pedig szeptember 6-án nyitja meg kapuit, és egészen szeptember 9-ig áldozhatunk az adrenalin oltárán. Ez a néhány nap vélhetően bőven elég lesz arra, hogy hozzászokjunk az új mozgáshoz és a fegyverek visszarúgásához, így mire elérkezik a premier, már felkészülten csobbanhatunk bele a lobbyba. A Call of Duty: Black Ops 6 2024. október 25-én jelenik meg PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re.