Hiába minden remény, minden kedvező körülmény, úgy tűnik, a Fallout 4-et csak nem akarják még bejelenteni hivatalosan. Alig valamivel több mint egy hete jött a hír, hogy a Bethesda lefoglalta Európában a Fallout 4 címet, ráadásul pár nappal azt megelőzően üzembe lépett a TheSurvivor2299.com is, ahol morzekódos sípolás és egy (azaz két) visszaszámláló fogadja az odatévedőket. Mindez arra utalt, hogy bizony közeleg a Fallout 4 bejelentése.

Ahogy a Half Life 3 címének bejegyzése, ez is kacsának bizonyult. Ahogy az, ez is szőrén-szálán eltűnt az európai védjegyhivatal adatbázisából. Viszont a TheSurvivor2299.com még mindig működik, a visszaszámlálás töretlenül tart. Sőt, a morzekód az oldal felfedezése óta megváltozott, jelenleg ez olvasható ki a sípolásokból:

„Hívok bármilyen állomást. Hívok bármilyen állomást. Hívok bármilyen állomást. Bostonnak vége, ismétlem, Bostonnak vége. Nincs remény. 3450-es frekvencián továbbított adás. Ég veled Amerika.”

A visszaszámlálók is érdekesek. A nagy továbbra is december 11-re mutat, viszont a kicsi a „nukleáris tél közeleg” felirattal december 1-jén jár le, ami mondjuk akár poénos reflektálás is lehet arra, hogy akkortól kezdődik a meteorológiai tél.

Szóval, fake névfoglalás, kérdéses eredetű és célú weboldal, ezek állnak rendelkezésünkre a Fallout 4-gyel kapcsolatban. És egy kérdés: mi lesz, ha lejár az idő?

fallout-4-figura.jpg