Azután, hogy a Star Wars Outlaws miatt rohamosan zuhanni kezdtek a Ubisoft részvényei, valamint hogy a kiadó az utolsó pillanatokban lemondta a hónap végén megtartandó Tokyo Game Show-t, értelemszerűnek tűnt, hogy következő játékuk, a november 15-re datált Assassin’s Creed Shadows megjelenését is elcsúsztatják. Főleg azt követően, hogy a fejesek az újságíróknak tervezett előzetes sajtóbemutatókat is törölték, amelyen elvileg a szerencsésebbek kipróbálhatták volna a megjelenés előtt álló címeket, köztük az Assassin’s Creed legújabb epizódját. Nos, a vészmadaraknak igazuk volt: a Ubisoft bejelentette, hogy a játék az eredeti tervek helyett 2025. február 14-én lát napvilágot.

A csúszás egyik okának a Star Wars Outlaws premierkori állapotát adták meg, mivel a kiadó szeretné elkerülni az újabb botrányt. A csúsztatás segítségével felszabadult időt pedig a már kész játék felújítására fordítják majd, hogy a sorozat eddigi legmonumentális része valóban megvalósíthassa az ambícióit, és méltó lehessen a széria nevéhez. „Bár a játék teljesen készen van, a Star Wars Outlaws tanulságai arra késztettek minket, hogy több időt biztosítsunk a fejlesztőknek a csiszolásra.” – áll a Ubisoft hivatalos közleményében.

A rossz hírek mellett érkezett egy jó is, ugyanis a Shadows-ban elvetik a megszokott season pass modellt, és mindenki számára ugyan akkor lesz elérhető a játék, azaz a szerelmesek ünnepén, február 14-én. Az előrendelők azonban így is kapnak extrákat, az első kiegészítőhöz ingyenesen juthatnak hozzá, továbbá a kiadó ezzel a játékkal tér vissza ahhoz a hagyományhoz, hogy a játék már a megjelenés napján elérhető lesz Steamen is. Azok, akik előrendelték a játékot, természetesen visszatérítést kapnak.

Kedves játékosok, az Assassin’s Creed Shadows egy álomprojekt számunkra; végre elhozzuk a sorozatot a feudális Japánba, számos, a közösségünkkel együtt fejlesztett funkcióval, mint például a parkour vagy a megújult lopakodás, amit az új technológia tett lehetővé, mindezt egy gyönyörű és magával ragadó világban” – tért ki az új epizód szellemiségére a kiadó.

A Star Wars Outlawsszal kapcsolatban még leírták, hogy noha az értékelések elfogadhatóak voltak számukra, az eladási számok sajnos alulmúlták az elvárásaikat. Az összes elérhető fejlesztőt ráállították a játék frissítéseinek készítésére, így nem kizárt, hogy ezek közül több is érkezik majd a november 21-re datált steames megjelenés előtt.

A borítókép forrása: DiscussingFilm