Noha az idei Comic-Con főleg a Marvel Studios bejelentéseitől volt hangos, rengeteg rendező, író, producer és színész vett részt az eseményen, hogy promotálják aktuális filmjeiket vagy sorozataikat. A veterán legenda, Jamie Lee Curtis is ebbe a kategóriába tartozik: a színésznő az augusztusban érkező Borderlands-et népszerűsítette, azonban egy interjú során szóba került az MCU, amivel kapcsolatban Curtis korábban tett néhány negatív megjegyzést, és most is megmondta a magáét a franchise-ról.

Joshua Horowitz, az MTV riportere mindegyik interjúalanyától megkérdezte, hogy éppen melyik fázisnál tart a Marvel Moziverzum – a helyes válasz kis túlzással élve talán már a rajongóktól sem jönne rögtön, mi több, valószínűleg az MCU színészei közül sem tudja mindenki, hogy most hol jár a Marvel. Mindenesetre Curtis azonnal rávágta, hogy: „Rossz”. Ezzel a riportert és kollégáit is egyaránt megnevettette, valamint Mackenzie Davis, a Szádra ne vedd! című horror-remake színésznője sem finomkodott, szerinte az MCU éppen a halál fázisában jár, mire a mellette ülő James McAvoy (aki a Fox-féle X-Men filmekben a fiatal Charles Xavier professzort játszotta) rákontrázott: „Marvel, éppen most nyírtak ki!

Egyébként, ahogy fent leírtuk, Curtisnek már van némi konfliktusa a Marvellel. 2022 első felében két olyan film is mozikba került, melyeknek cselekménye a multiverzumot helyezte középpontba: ez volt a Doctor Strange az őrület multiverzumában és a Minden, mindenhol, mindenkor. Utóbbiban Curtis is szerepelt vállalt, amiért hazavitte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat – egyúttal az alkotás népszerűsítése során be is szólt a Marvelnek, hogy a Minden, mindenhol, mindenkor amúgy magasan veri minőségben Doctor Strange második önálló kalandját.

Később bevallotta, hogy csupán egy baráti csipkelődésről volt szó, amúgy nincs gondja a Marvellel. „Semmi bajom vele. Láttam sok Marvel-filmet. Csak arról beszéltem, hogy a Minden, mindenhol, mindenkor egy olyan kis film, amiben el tudtunk mesélni egy multiverzumos történetet, ami igazán megérintette az embereket. Azt próbálom elmondani, hogy nem kell Marvel-filmnek lenni ahhoz, hogy látványos legyen és igazán megérintse az embereket.

Sőt, Curtis még azt sem zárja ki, hogy ha a Marvel megkeresné egy szerepajánlattal, akkor igent mondana, bár erre nem lát sok esélyt. „Hogy őszinte legyek, nem tudom elképzelni, hogy valaha felhívnának, mert egy kicsit beleköptem a levesbe. De én együttműködő művész vagyok. Sokféle emberrel dolgozok sok különböző dolgon, és ha a szerep érdekes, és ha én is hozzá tudnék adni valamit, természetesen vállalnám. De nehezen tudnám elképzelni, hogy a Marvelnél kitalálnak valamit, amihez egy 64 éves nőre van szükségük.