A Blizzard 2005 óta minden évben megtartja őszi nagy rendezvényét, a BlizzCont, amelyen pár nagyobb bejelentés mellett megtudhatunk rengeteg érdekességet a cég készülő játékairól, s beszélgetésbe elegyedhetünk a sorozatok mögött álló mesterekkel. Az egyébként eléggé költséges és időigényes show azonban ezúttal elmarad, hiszen idén nem is egy, hanem rögtön három játékot szeretnének piacra dobni a fejlesztők.

Az egyik ugyebár a nagyobbacska átalakítással küszködő Diablo III, de jön a StarCraft II-saga második felvonása, a Heart of the Swarm, illetve a Word of WarCraftról sem szabad megfeledkezni, mely a tervek szerint szintén 2012-ben kapja meg új, gigászi kiegészítőjét, a Mists of Pandariát.

A Blizzard idén tehát nem fog Anaheimben bemutató tartani a rengeteg munka miatt, de azért nem maradunk nagyobb esemény nélkül, hiszen az év vége felé -- amikorra már remélhetőleg mindhárom játék a boltok polcain, illetve a merevlemezeinken csücsül -- egy StarCraft II-, valamint egy World of Warcraft bajnokságot fognak rendezni Ázsiában.

A Battle.net World Championshippel kapcsolatos részletekre egyelőre még várni kell, de a cég azt ígéri, hogy az elkövetkezendő hónapokban fény derül majd ezekre -- s persze arra is, hogy pontosan mikor lesz a 2013-as BlizzCon, merthogy jövőre nem fog elmaradni a nagy buli.