50 000 dolláros nyereményalapért küzdenek meg a világ legjobb GeoGuessr játékosai a 2023-as világbajnokságon. A Google Street View alapjaira épülő böngészős játékból valódi esport fejlődött ki, ami egyre nagyobb teret hódít magának az iparágon belül. A Magyar Telekom támogatásával az Esport1 csapata hozza el neked október 13-án és 14-én az izgalmasabbnál izgalmasabb összecsapásokat, amelynek főszereplői a világ legjobb GG-sei.

A LEBONYOLÍTÁS

A 24 résztvevőt összesen négy csoportba sorsolták ki a szervezők, így először innen kell továbbjutni a kieséses szakaszba. A Bo3-as csatákat három különböző módban (mozgás, nincs mozgás, nincs mozgás-forgás-zoom) vívják meg az esportolók, majd a csoportok legjobbjai a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek egy mini-rájátszásba kerülnek át. Onnan még négyen váltanak jegyet a top 8-ba, ahol még mindig Bo3-ban pörögnek az események. Az elődöntő és a döntő szintén a korábban említett három játékmódot öleli fel, azonban nem Bo3, hanem Bo5 dönt arról, hogy ki örülhet a végén.

A CSOPORTOK

  • A csoport: Alok, Debre, ReAnna, Shiina, Topotic, zi8zag
  • B csoport: Consus, Gelotris, Kodiak (de nem a magyar CS-s), maccem, Trabota, quarksauce
  • C csoport: Anananah, Chicago Geographer, Jupa, MatePotato, Radu, Wolftrekker
  • D csoport: Blinky, Fungus, Giovanni, Harmless, Lennli, Jake Lyons

Felmerülhet a kérdés, hogy hol van Rainbolt? A népszerű GG-s influenszer kommentátorként vesz részt a World Cupon.

A NYEREMÉNYEK

Debre és a többiek összesen 50 000 dollárért harcolnak a svéd fővárosban. A győztes 15 000 dollárt, valamint egy különleges Mission Impossible-kalandot nyer (vezethet helikoptert, száguldozhat a velencei csatornákba, gyakorlatilag Ethan Huntnak érezheti magát egy rövid időre a filmből ismerős olasz helyszíneken). A második helyezett 7 000 dollárt, a 3-4. helyezettek 5 000 dollárt, az 5-8. helyezettek 1500 dollárt kapnak. A maradék 12 000 dollárt azok között osztják szét, akik párharcot nyernek a csoportkörben. Egy sikeres párharc 200 dollárt jelent a győztes számára.

A közvetítést az esport1tv Twitch csatornáján érdemes keresni holnap és holnapután. Pénteken 10:15 perckor indul a magyar nyelvű stream, szombaton 13:45-kor érdemes ellátogatni a Twitchre.