Furcsa esportjátékokból egyre több és több árasztja el a világhálót, azonban talán egyik sem annyira különleges, mint a GeoGuessr. A Google-térképen felbukkanó, véletlenszerűen kiválasztott képek lehető legpontosabb meghatározása mára már komoly kompetitív környezetté nőtte ki magát, ennek köszönhetően 50 000 dolláros világbajnokságot rendeznek jövő hét végén Stockholmban. A meghívottak között ott szerepel Debre Szabolcs Attila is, aki egyedüli magyarként indul harcba a legjobb GG-versenyzők ellen. 

DE KI IS DEBRE?

A vb előtt lehetőségünk volt elkapni egy interjúra a 18 éves srácot, aki lelkesen mesélt arról, hogyan csöppent bele ebbe a világba. Emellett azt is megosztotta az esportoló, milyen módon lehet fejleszteni a tudását a játékban, milyen eszközö segítségével tudja a lehető legmagasabb pontszámot elérni az egyes módokban. Mindenképpen érdemes végighallgatni ezt a beszélgetést, ugyanis olyan dolgokat is megtudhattok a GeoGuessrről, amire lehet még álmotokban sem gondoltatok.

Debrének október 13-14-én szurkolhatsz a magyar közvetítésen, a parázs összecsapásokat az esport1tv Twitch-csatornán találod meg.