Bizonyára veled is előfordult már, hogy egyetlen részlet alapján rájöttél arra, hogy az interneten fellelhető milliárdnyi kép közül az az egy pontosan hol készült. Valami ilyesmit kell elképzelned, ha még sosem hallottál a GeoGuessrről. A Google-térkép fokozatos térnyerése óta szinte az egész világot virtuálisan be lehet utazni, a modern technológia és a töretlen lelkesedés kombinációjának köszönhetően. Bárki szabadon garázdálkodhat a kis sárga emberkével Új-Zélandtól Alaszkáig, de ez sokaknak nem volt elég. Így jöhetett létre a GeoGuessr, ami tulajdonképpen egy olyan esportjáték, ahol véletlenszerű helyszínre ledob a számítógépes algoritmus, majd néhány másodperc és kattintás után meg kell tippelni a lehető legpontosabban, hogy a Föld bolygónak épp melyik pontján vagy. A legügyesebb játékosoknak külön világbajnokságot szerveznek, amelyet ezúttal magyar nyelven, élőben követhetsz a Magyar Telekom támogatásában.

DEBRE SZABOLCS A VILÁG ELLEN

Egy 18 éves magyar srác is meghívást kapott erre a neves eseményre, így lesz egy olyan GG-játékos, akinek érdemes lesz szorítani. Debre Stockholmban, LAN-környezetben csap össze a többi résztvevővel az 50 000 dolláros (~18,5 millió forintos) összdíjazásért. A helyszíni jegyek már elfogytak, de ha virtuálisan szeretnél részt venni az eseményen, akkor október 13-án és 14-én irány az esport1tv Twitch csatornája, ahol betekintést nyerhetsz ebbe az őrült, de mégis elképesztően szórakoztató világba. Itt tényleg olyan egyéni teljesítményeket láthatsz, amiről talán sosem gondoltad, hogy egyáltalán léteznek.

Ha szereted a kihívást, akkor megpróbálhatod te is megtippelni a nézőkkel együtt, hogy a közvetítés egy adott pillanatában a világ legjobbjai a Föld melyik országában, azon belül melyik területen és melyik utcán próbálják a lehető legtöbb pontszámot elérni.