Gordon Ramsay, a skót sztárszakács több műsorral is jelen van az amerikaiak képernyőin, ezek közül a "Pokoli konyha" került most terítékre, ezt dolgozza fel virtuális formában a Ludia nevű, montreali székhelyű fejlesztőcsapat, megspékelve a brit "úriember" hangjával és digitális képmásával.

Hell's Kitchen - pokoli főzőcskeAki nem hallott még a show-ról, annak elárulom, azért tettem idézőjelbe az úriember kifejezést, mert ha valami, akkor ez biztosan nem jellemző Ramsay-re. Egy kis kutakodás után a YouTube honlapján mindenki számára világossá válhat, miért nevezik pokolinak azt a konyhát. A skót ugyanis mindenkinek leordítja a fejét, válogatott sértéseket vág a tehetségtelen, balfék szakácsokhoz, illetve néha mást is. De a vendégek sem ússzák meg szidalmak nélkül, ha ne adj Isten fel találnák bosszantani.

A műsor úgy van felépítve, hogy két csapat verseng egymás ellen, a piros és a kék. Ramsay különféle kihívások elé állítja őket, és ez ugyebár nem merül ki pusztán a főzésiHell's Kitchen - pokoli főzőcske tudományban, ahol a fordulónkénti nyertesek jutalmat is kaphatnak, majd amikor már elegen kihullottak a rostán, összeolvadnak egy fekete csapattá. Ezt követően már egyedül, magukért hajtanak, míg ketten maradnak. Ekkor jön a végső összecsapás, a két versenyzőt berakják egy-egy étterembe, amit saját ízlésük szerint rendezhetnek be, olyan menüvel, ami nekik tetszik, és hat-hat, korábban kiesett versenyző csatlakozik hozzájuk, hogy segítsenek. Végül Ramsay a megfigyelései és a vendégek visszajelzései alapján kiválasztja, ki lesz a győztes.

A feltételek nagyon szigorúak, ami el is várható a világ egyik legjobbjától, aki már akár azért is a földhöz vág egy tányér elkészült ételt, ha abban csak egy dolog hibádzik. Mind külsőre, mind elkészítési módra nézve tökéletesnek kell lennie az étkeknek, vagy kezdheti újra a csapat a főzést. Ugyanezzel kell majd a számítógépes játékosoknak is szembenézniük, a tervek szerint jövő év nyarán, mikor megkezdődik a tévésorozat negyedik szezonja - addig biztos kapunk valami érdemi információt is a játékról, ami tartalmazza majd Ramsay kedvenc receptjeit is.