Heavy Metal: Fistful of BloodA szóban forgó magazin a Heavy Metal, melyet még a hetvenes évek közepén alapított Leonard Morgan, egy francia lap mintájára. Azóta a popkultúra részévé vált, hála művészi képeinek, melyeket olyan legendás nevek alkottak, mint H. R. Giger, Esteban Maroto vagy épp Luis Royo, no és persze felnőtt tartalmának, hiszen lapjain sajátosan keveredik a dark fantasy, a sci-fi és az erotika. A média hamar felfedezte magának, 1981-ben egy azóta igazi kultstátuszba emelkedett mozi készült történeteiből, amelyben egy sátáni gömb egy kiscsajnak mindenféle szaftos mesét mutogat (e film előtt tisztelgett egyébként a South Park tavalyi „Major Boobage” című epizódja). Ennek folytatása egy animációs film volt (Heavy Metal 2000), majd ezt követte egy számítógépes játék 2000-ben, a Ritual Entertainment tolmácsolásában – ez volt a Heavy Metal: F.A.K.K.2, amely bizonyára sok, főleg persze veterán játékos emlékezetében él; egy nagyszerű külső nézetes, Quake III motoros kaszabolás, amely ifjúságunk egyik álomcsaja, Julie Strain köré épült, őt öntötték bitbe és ő szinkronizálta a főhősnőt. A 185 centi magas, látványos külsőségekkel bíró kaliforniai leányzó a B-movie királynője volt, több mint száz filmben tűnt fel apró szerepekben, '91-ben Penthouse Pet volt – no és nőül ment Kevin Eastmanhez, a Teenage Mutant Ninja Turtles egyik szerzőjéhez, aki mit ad isten, a Heavy Metal szerkesztője volt akkoriban, ma pedig a magazin tulajdonosa.

Heavy Metal: Fistful of BloodItt érünk el a hír lényegéhez: a Titmouse Games bejelentette, hogy oly hosszú kihagyás után újabb játék készül a magazin univerzumában, mégpedig a Fistful of Blood sztorijára épülve. Ez a történetfolyam szerintem kiált a bitesítésért, hiszen minden benne van, ami egy vérbő akciójátékhoz kell – nem is értem, hogy heverhetett eddig parlagon. A kissé „Alkonyattól pirkadatig” hangulatú, a legjobb spagettiwesterneket a gótikus horrorral ötvöző vérbál főhőse egy vad és szexi párbajhős csaj, aki a kies és kopár amerikai délnyugat egyik elszigetelt, csaknem teljesen kihalt szellemvárosába merészkedik, ahol egy elkeseredett háború kereszttüzébe kerül, egy háborúba, amelyet az elkeseredett polgárok vívnak a vámpírok és zombik seregével. Természetesen a drága leányzó azonnal előkapja a hatlövetűt, a winchestert meg a dinamitrudakat, és beáll aprítani a nem evilági szörnyeket. Most őszintén: nem ideális alapanyag egy fragfesztiválra?!

Heavy Metal: Fistful of BloodA Los Angeles-i Titmouse Games nemrég alakult, a Metalocalypse című remek rajzfilmkomédia-széria készítője, az Adult Swim kábelcsatorna-hálózat leányaként, és soraiban olyan animátorokat találunk, akik ott bábáskodtak az Avatar: The Last Airbender és az Afro Samurai mellett, de besegítettek a Guitar Hero-szériába is, legutóbb épp a Guitar Hero: Metallica bejátszásain dolgoztak, kreatív igazgatója nem más, mint a Tony Hawk-játékokkal elhíresült Neversoft egyik volt munkásembere, Aaron Habibipour. Jelenleg első saját játékukon dolgoznak, a Seven Haunted Seas című konzolos akció-RPG-n, amely képregényes kivitelű steampunk móka lesz, főszerepben egy élőholt kalózkapitánnyal, aki azért tér vissza a pokolból a sötét, a posztapokaliptikus jövőbe, hogy jóvátegye korábbi bűneit és helyreállítsa a világ rendjét. Terveik között szerepel persze egy Metalocalypse-játék is, de ami tuti, hogy visszatérjek a hír lényegéhez, az a Fistful of Blood, amelyen együtt dolgoznak Kevin Eastmannel, illetve a képregény neves brit illusztrátorával, Simon Bisleyvel. Természetesen részletekkel még nem bírunk, a célplatform és minden más még a jövő zenéje, én mindenesetre kíváncsian várom a cuccot, potenciál kétségkívül van benne.