• Itt láthatjátok a friss mozipremiereket

Továbbra is teljesen kiszámíthatatlan módon alakulnak a mozis nézettségi statisztikák. A frissen debütált Új múlt és a Mancs őrjárat: A film sem tudta legyűrni a már második hétvégéjén diadalmaskodó Free Guy-t. A dologhoz persze hozzátartozik, hogy a disztópikus thriller az HBO Max, az animációs mese pedig a Paramount Plus kínálatában is elérhetővé vált a mozibemutatóval egyidőben, a streaming platformon szerzett bevételeket pedig nem közlik a szolgáltatók.

938.jpg
(A kép forrása: Port)

Új múlt

Lisa Joy (Westworld) első egészestés mozija, az Új múlt mélyen a várakozások alatt teljesített. A Variety a járvány új hullámával magyarázza az esetet, de érdemes kiemelni, hogy egységesen elmarasztaló kritikákat kapott a Hugh Jackman és Rebecca Ferguson főszereplésével készült opusz. Utóbbi szerepet játszhatott abban, hogy az elmúlt napokban világszerte mindössze 5 millió dollárt gyűjtött a Nolan-stílust megidéző produkció.

Pusztító háború után járunk, amikor a földfelszín nagy része víz alá került, az emberek pedig – a Hugh Jackson alakította tudós emlékeket felidéző gépe által – a „boldog békeidők” nosztalgiájába merülnek. A férfi pácienseként tűnik fel a gyönyörű Mae (Rebecca Ferguson) is, akit azonban hamarosan egy másik személy emlékeiben durva bűncselekmény elkövetőjeként lát hősünk. Mae-nek nyoma veszik, Nick viszont a nyomába ered.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

9441.jpeg
(A kép forrása: Port)

Mancs őrjárat: A film

A népszerű rajzfilmsorozatból készült filmadaptáció igen szép, 19 milliós jegybevétellel nyitott globálisan, ami az idei élőszereplős hollywoodi nagyprodukciók számait idézi. Különösen elégedettek lehetnek az eredménnyel az alkotók, ha figyelembe veszik, hogy a 12 év alatti gyerekkel rendelkező családok java – kiskorúaknak szánt oltás híján – egyelőre kerüli a közös mozizást.

Egy macskás polgármester kerül Kalandváros élére, aki egyre nagyobb kalamajkát okoz. Ryder és a kutyák erős ellenszélben újítják meg a Mancs őrjáratot, hogy a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve mentsék meg otthonukat és annak lakóit.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

724.jpg
(A kép forrása: Port)

Free Guy

Az elmúlt napok nyertese viszont a már említett Free Guy, ami 18, 8 millió dollárral növelte profitját és nyitóhétvégéjéhez képest mindössze 34%-os visszaesést produkált. Csak összehasonlításképp: Az Öngyilkos Osztag, a Fekete Özvegy és a Halálos iramban 9 is körülbelül 70%-os bevételcsökkenést mutatott a bemutatás ezen időszakában. Shawn Levy (Éjszaka a múzeumbant, Stranger Things) rendezése 77 millió dolláros haszonnál jár eddig nemzetközileg.

Guy egyszerű NPC, aki programhiba folytán átlagos banki alkalmazottból valódi főhőssé válik. Saját módszereivel tesz igazságot a világban, sőt egy gamer lány avatárjába is beleszeret, amikor a játék tulajdonosa hajtóvadászatot indít ellene.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

504.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Versenyben

6,2 milliós bevételével a nézettségi lista harmadik helyét szerezte meg a Dzsungeltúra. A Disney produkciója már 164 milliót szerzett jegyeladásból. Dwayne Johnson és Emily Blunt kalandfilmjét a Sony gondozásában készült Vaksötét 2 követi, a maga 5 milliójával. A magyar bemutatójára váró produkció 27 millió dollárt gyűjtött eddig világszerte.